Руският президент Владимир Путин разреши използването на американска собственост в

...
Руският президент Владимир Путин разреши използването на американска собственост в
Коментари Харесай

Путин разреши използването на американска собственост за компенсиране на щети от Вашингтон

Руският президент Владимир Путин позволи потреблението на американска благосъстоятелност в Русия за компенсиране на вреди от изземване на съветска благосъстоятелност в Съединените щати ; съответният декрет беше подписан на 23 май.

Документ № 442 на президента на Русия от 23 май 2024 година е озаглавен

„ За специфичната процедура за обезщетение за вреди, породени на Руската федерация и Централната банка на Руската федерация по отношение на неприятелските дейности на Съединените американски щати ” и е оповестен на портала за публично издание на нормативни актове.
Пояснява се, че става дума за движимо и недвижимо имущество на Съединени американски щати, американски компании и жители, ситуирани на територията на Руската федерация, както и техните дялове в уставния капитал на съветски компании, скъпи бумаги и други имуществени права на Съединените щати и американците в Руската федерация.

„ Руският притежател на авторски права има право да се обърне към съда

в сходство с разпоредбите за пълномощия, открити от процесуалното законодателство на Руската федерация, с изказване за определяне на обстоятелството на безпричинно отнемане от правата му върху благосъстоятелност по отношение на решение на държавно управление или правосъден орган на Съединени американски щати и за обезщетение за вреди. Актът съдържа и оценка на вредите “, се показва в параграфа от документа.
След това съдът, в случай че удостовери обстоятелството на неоснователното отнемане на съветския собственик на авторски права от права върху благосъстоятелност, може да му трансферира като отплата правата върху собствеността на Съединени американски щати в Руската федерация, „ като вземе поради правилото на пропорция “ от описът, формиран от държавната комисия за надзор на задграничните вложения.

Путин позволи потреблението на американска благосъстоятелност за компенсиране на вреди от Вашингтон 23.05.24 16:22 Кралят на Бахрейн в Москва: Пред Русия се отварят вратите на Персийския залив 23.05.24 16:21 Маги Халваджиян стартира фотосите на хорър сериал по Българска национална телевизия 23.05.24 15:39 Европейска комисия прикани България и още няколко страни да съблюдават отговорностите си във връзка с енергийноефективните здания 23.05.24 15:38 The Hill: Третата международна война наближава, а Съединени американски щати са уязвими 23.05.24 15:26

На 21 май беше обявено, че Съветът на Европейския съюз публично утвърди решение,

позволяващо потреблението на чистите облаги от замразените активи на Русия за военна помощ на Киев. На идващия ден Европейски Съюз разгласява в детайли решение за съветските активи. Според документа депозитарите ще задържат 0,3% от приходите за по-нататъшно ръководство на активи, а останалите ще трансферират в бюджета на Европейски Съюз.

Западните страни ускориха санкционния напън против Руската федерация на фона на специфична интервенция за отбрана на популацията на Донбас. Решението за започването му беше взето от Русия на 24 февруари 2022 година след утежняване на обстановката в района поради украински обстрел. Скоро Европейският съюз и Англия утвърдиха решение за заледяване на активите на Централната банка.

Източник: Известия /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР