Топло, топло, турбо топло. Това захлаждане, което е толкова чакано,

...
Топло, топло, турбо топло. Това захлаждане, което е толкова чакано,
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Турбо жега е! Започна образуването на пуканките, комарите късат месо

Топло, топло, турбо топло. Това захлаждане, което е толкоз чакано, май няма да е толкоз огромно. То ще се случи в четвъртък и петък. Дори срядата ще е много топла. Много топъл е юни и евентуално това ще е най-топлия юни, откогато се водят климатологичн наблюдения. 

Това разяснява климатологът проф. Георги Рабев пред бТВ. 

Жегата е доста основна и най-лошото е, че е доста основна. Човешкият организъм няма по какъв начин да си почине. Преди имаше по 4-5 дне жета, турбо горещина, само че по-късно идваше едно захлаждане. При нас на практика това го няма, разяснява той.

На 27-и над България ще се откри ниско атмосферно налягане и това ще даде опция да се появят " пуканките ", по този начин назоваваме тези купесто-дождовни облаци с бяла височина, само че пък по-късно потъмняват и бялото пада долу във тип на гръмотевчина  буря. Смутно време ще има в четвъртък и петък. Вчера стартира образуването на облаците  и по тази причина стана толкоз задушно, изясни той.

Събитията ще бъдат в Западна България, на изток няма да усетят нищо, уточни той.

Цяла Европа се затопли, по тази причина няма от кое място да пристигна този мраз. От петък - събота при нас ще тръгне този южен поток, който ще донесе доста топло време. Само в Западна България ще има глътка въздух и там ще може да се поспи умерено от 3 до 6 сутринта в почти човешки условия, разяснява той.

В петък, когато ще е най-хладно у нас най-високите температури ще доближават 32-33 градуса, по планините високо ще е към 20 градуса. В Сицилия пък ще е 40 градуса. Но в събота и неделя отново слънце и изсъхнало. Следващата седмица ще има малко валежи. В София захлаждането ще е с към градус, а най-ниската оптималната температура ще е в четвъртък - 29 градуса, уточни проф. Рачев. 

Да знаете, доста е топло и предизвестявам, че можеш да хванеш топлинен удар и когато си на сянка, Не е гаранция, че те вее някакъв вятър, всичко е наред. Само че персоналния компютър прегравя и е рисково, разяснява той. 

 Русе има характерен климат - зимата доста студено, лятото пък доста горещо. Комарите късат месо, могат да ти откраднат бирата. Пуснаха ми един нов анекдот - термометърът почукал на прозореца и се примолил да го пуснат вътре, че му станало доста топло. Така че в действителност е доста топло над задачите Балкани, разяснява шеговито той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР