Бивш депутат и член на националния съвет на една от

...
Бивш депутат и член на националния съвет на една от
Коментари Харесай

Бивш депутат от ДБ открил фирма на шпионин от ОПГ-то, изнасяло стоки за Вагнер?

Бивш народен представител и член на националния съвет на една от партиите в ръководещата коалиция е записал като юрист компания на ръководителя на шпионската група от петимата задържани непознати жители за реекспорт на артикули с двойна приложимост, употребявани от ЧВК “Вагнер ” във войната на Русия против Украйна. Тази информация разгласява " Биволъ " след направени информации в обществените регистри.

Николай Емилов Христов, член на Софийска адвокатска гилдия, е акредитиран в качеството му на юрист за вписване на компания на Романос Ветридис, който е измежду 12-те арестувани при интервенцията на ДАНС за реекспорт към Руската федерация на артикули с двойно предопределение, демонстрира пълномощие, с което " Биволъ " разполага. Адв. Христов е депутат в 46-тото Народно заседание от квотата на “Демократична България ”.

Такис Трикидис и Романос Ветридис от 2022 година имат обща компания в Гърция, записана в Кавала. Наименованието й е от първите букви на имената им: Ta.Ro IKE. Двамата са съдружници с по 50% от капитала. Това излиза наяве от документите в Търговския указател на Република Гърция, открити от партньорския център за проверяваща публицистика InsideStory (Атина) по молба на “Биволъ ”. Справка в английския Търговски указател сподели, че има директна връзка сред групата на Ветридис – Трикидис и Русия.

Трикидис е бил в УС на записаната в Обединеното кралство компания на някогашен народен представител в Държавния съвет на Република Чувашия от “Единна Русия ” Сергей Шалунов. Олигархът има и поданство на Гърция и живее в Дубай. Компанията се споделя Alroid Automation Ltd.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР