Вътрешният министър Калин Стоянов беше посрещнат с почести от кмета

...
Вътрешният министър Калин Стоянов беше посрещнат с почести от кмета
Коментари Харесай

Калин Стоянов посрещнат с почести в Приморско след дарен имот за милиони

Вътрешният министър Калин Стоянов беше посрещнат с почести от кмета на Община Приморско Иван Гайков на блестяща гала пред административната постройка на курортното градче, отбелязваща формалното прекачване на държавни терени с обща повърхност от над 14 декара на Приморско.

С решение на Министерски съвет отпреди дни, Приморско получи терените в най-хубавата част на града – на носа на полуострова, които от далечната 1960 година бяха благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи и до неотдавна бяха оградени с ограничаваща преграда.

Безвъзмездното прекачване на парцелите се случи с помощта на Калин Стоянов, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова, както и на кмета на Приморско Иван Гайков, който на тържествената гала изрече признателност към всички, положили старания през годините курортното градче да си получи имота от над 14 дка.



„ Искам да изкажа специфични благодарности на министъра на вътрешните работи, който оказа помощ безусловно и постави неимоверни старания процедурата да бъде доведена до край. Имотът ще бъде употребен оправдано и ще бъде наведен във тип, подобаващ на цялостния туристически образ на община Приморско, а за идващия летен сезон по проект Приморско ще разполага с нов, хубав и функционален градски парк върху терена “, разгласи Иван Гайков.

Калин Стоянов пък изрази убеденост, че най-хубавото решение е Община Приморско да стопанисва парцелите, като по този метод ще получи сериозен старт в конкуренцията за най-предпочитана и бързо разрастваща се черноморска дестинация.

Сред формалните посетители на събитието с изключение на министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бяха регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, някогашният регионален шеф Пламен Янев, ръководителят на Общинския съвет на Приморско Златина Тюлиева, кметове на съставните селища на община Приморско, общински съветници, както и шефове на териториалните звена към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.



Безвъзмездно дарените от страната 14 дка на Община Приморско са в най-хубавата част на курортното градче - на носа на полуострова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР