Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на

...
Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на
Коментари Харесай

Прецедент: Пускат от затвора убиеца на Отвертката анестезиолога Карастоянов, за да лекува

Любопитен проблем в Дупница. Заради неналичието на фрагменти шефът на болничното заведение в Дупница желае от страната да разреши на доктор Николай Карастоянов, който сега излежава присъда за убийството на гарда на Братя Галеви Николай Радев - Отвертката, да се върне на работа като анестезиолог.

Искането е казус към шефа на пандиза в Бобов дол. Все още се обясняват условията, които би трябвало да покрие лечебното заведение, с цел да се върне на работа доктор Карастоянов.



Преди повече от 10 години доктор Николай Карастоянов дружно с брат си и татко си влизат в спор с приятеля на щерка му Николай Радев – Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира. За убийството са наказани тримата Карастоянови. Преди месец лекар Карастоянов получи ефикасна присъда.

В моята процедура това фактически е първи случай, в който практикуваш доктор е наказан на дейно отнемане от независимост. Присъдата на Николай е 4 години. Доколкото съм осведомен той е със компетентност анестезиолог ", съобщи старши комисар Крум Петров, шеф на пандиза в Бобов дол.

Заради неналичието на фрагменти шефът на болничното заведение в Дупница, където до последно е работил доктор Карастоянов, изиска той да бъде върнат на работа, с цел да запълни неналичията.

" Кадровият проблем, особено за лекари и медицински сестри, за цялата страна е доста огромен. Д-р Карастоянов е доста почитан и скъп от нас експерт и то анестезиолог, който де факто е извънредно нужен за естественото действие на хирургията и изобщо на общинската болница ", разяснява доктор Стефан Николов, шеф на болничното заведение в Дупница.

За да се случи това обаче лечебното заведение би трябвало да подписа контракт със пандиза, в който са задължени да наемат най-малко двама въдворени, както и да им се заплаща заплащане.

" Другото условие е, че аз в началото имах концепция доктор Карастоянов да дава едни 12-часови наряди, както е всекидневно за една болница. Оказа, че се аз дефакто мога да разгадавам на него единствено заран от 8 следобед до пет ", добави доктор Стефан Николов.

" В момента се въздържаме от това да сключим подобен контракт, до момента в който не проследим неговото държание в изискванията на пандиза и не изградим едно доверие към него ", сподели пред Българска национална телевизия още старши комисар Крум Петров.

Ако доктор Карастоянов бъде върнат на работа, той освен ще оказва помощ на обществото, само че и ще редуцира присъдата си, защото един направен ден се смята за два излежани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР