Би Би Си поднесе извинения на бивша детегледачка на принцовете

...
Би Би Си поднесе извинения на бивша детегледачка на принцовете
Коментари Харесай

BBC се извини на бавачката на Уилям и Хари за лъжи по неин адрес

Би Би Си сервира извинения на някогашна детегледачка на принцовете Уилям и Хари поради " погрешни и злонамерени " изказвания, отправени по неин адрес като част от опита на публицист да получи извънредно телевизионно изявление с принцеса Даяна, предадоха осведомителните организации.

Александра Петифър, известна и като Тиги Лег-Бърк, се яви пред Върховния съд на Лондон в четвъртък за обществено опрощение от Би Би Си поради погрешни изказвания, че е имала връзка с принц Чарлз, до момента в който е работила като негов персонален помощник през 1995 година

Адвокатът ѝ сподели пред съда, че обвиняванията са предизвикали " съществени персонални последици за всички наранени ".

Генералният шеф на Би Би Си Тим Дейви сподели, че корпорацията се е съгласила да заплати " обилни вреди " на Петифър. Би Би Си " не съумя да отговори на сложните въпроси " за това по какъв начин е получено изявлението с Даяна, добави той.

" Бих желал да употребявам опцията да ѝ се извиня обществено, а също на принца на Уелс, на херцозите на Кембридж и Съсекс за метода, по който принцеса Даяна беше излъгана и последвалото влияние върху живота им ", се споделя в изказване на Дейви.

Уилям и Хари остро подлагаха на критика Би Би Си, откакто следствие откри, че един от публицистите, Мартин Башир, е употребявал машинация, с цел да си обезпечи изявление с Даяна през 1995 година

В него тя направи признанието " бяхме трима в този брак ", имайки поради връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Откровеният ѝ роман беше гледан от милиони хора и провокира потрес в английската монархия.

Адвокатът на Петифър, Луиз Принс, сподели, че някогашната бавачка не е знаела източника на обвиняванията против нея в последните 25 години. Но в този момент наподобява евентуално да са зародили като част от напъните на Би Би Си да обезпечи изявлението с Даяна.

Неверните изказвания - в това число, че клиентката му е забременяла с бебето на Чарлз и е направила аборт - наподобява употребяват предходни подправени медийни спекулации, сподели още защитничката.

Дейви сподели, че Би Би Си в никакъв случай повече няма да излъчи изявлението с Даяна или да даде позволение на други телевизионни оператори.

След съвещанието Александър Петифър изрази отчаяние, че е било належащо предприемането на правосъдни дейности.

Би Би Си към този момент заплати обезщетение на някогашен помощник на Даяна, както и на експродуцент в корпорацията, уволнен, откакто предизвести редакторите за подправени документи, които Башир е употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР