Безсънието е една от най-честите причини хората да посещават лекар.

...
Безсънието е една от най-честите причини хората да посещават лекар.
Коментари Харесай

Помага ли магнезият на съня

Безсънието е една от най-честите аргументи хората да посещават доктор. Причините за него са доста, нормално обаче са безобидни и отшумяват сами във времето. В множеството случаи хората не могат да спят, тъй като имат неприятен режим, прекаляват със стимулантите денем или директно преди лягане, натрупали са стрес в всекидневието си.

На медицински език безсънието се назовава инсомния. В някои случаи тя може да се породи от същински здравословен проблем, а в други може да се дължи на недостиг на някои хранителни субстанции. Един от тях – магнезий.

 Помага ли магнезият на съня

Много хора се кълнат, че този минерал има вълшебно въздействие върху безсънието.

Как работи магнезият за възстановяване на съня

Минералът въздейства удобно на равнищата на кортизол в организма – това е хормонът на напрежението, който постоянно ни пречи да заспим или пък ни кара да се будим нощем. Освен това магнезият оказва помощ за резорбацията на калция от мускулите ни, което автоматизирано ги кара да се провиснал, което пък води до заспиване. Той се счита за натурален мускулен релаксант, който също така ни оказва помощ да спим по-дълго.

 Помага ли магнезият на съня

Магнезият потвърдено успокоява и нервите, което автоматизирано настройва тялото ни в режим за спане, доста преди да заспите. Друга функционалност на този минерал – надзор върху мускулните крампи, които постоянно ни карат да се будим от болежка нощем. Дефицитът на магнезий може да докара освен до инсомния, само че и до доста други здравословни проблеми – на процедура този минерал е необходим за всеки един развой в тялото ни.

Как да си набавим магнезий?

Първото и най-важно – да наблегнем на храни с магнезий. Такива са зеленолистните зеленчуци, бобът, тиквените семки, всички ядки, леща и грах, мрачен шоколад. Можете да го приемате и под формата на добавка.

Ако желаете той да помогне на съня ви, приемайте магнезий вечер – към час, преди да заспите.

Ако го пиете под формата на добавка и нямате потвърден недостиг, то не надвишавайте дозата от сред 200 и 400 мг на ден. Усетите ли, че минералът усъвършенства доста от признаците ви, само че не напълно, то направете си проучване, което да откри дали фактически равнищата на това вещество са оптимални.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР