Най-красивото в пауна е безспорно неговата опашка с невероятни пера,

...
Най-красивото в пауна е безспорно неговата опашка с невероятни пера,
Коментари Харесай

Перо от паун в дома - защо е толкова мощен талисман?

Най-красивото в пауна е несъмнено неговата опашка с невероятни пера, в които природата е била оптимално великодушна и изобретателна. Затова и в предишното дамите постоянно имали ветрила от паунови пера. Възникнало и вярване, че пауновите пера носят злощастие и по тази причина ветрилата почнали да отпадат от приложимост.

Символни смисли на пауновото перо

Тъй като пауновото перо е изключително блестящо и притегля вниманието, то се явява по-често амулет с мощен и митичен символен заряд и това не е необяснимо, защото самата птица символизира като безконечна хубост, величие, възкресение, обновяване, финес и още доста високо ценени качества.

В гръцката и римската митология птицата паун и перата му се разпознават с богинята Хера и символизират небесният свод, в индуизма се свързват с божеството Лакшми, което е знак на самообладание, доброта, състрадание и шанс. В будизма пауновото перо е знак на непорочност и по тази причина в Китай от дълго време са употребили паунови пера в религиозните церемонии.

Във Вавилон и Персия птицата и нейните пера са били покровител на владетелите и по тази причина са изобразявани на владетелския трон.

Днес перото от паун е амулет за благополучие. В другите религии подобен амулет има тъкмо несъмнено значение.

- В исляма се свързва с ясновидство и го носят магове и гадатели

- Християнството счита перото от паун за знак на божествена респект и го поставя при коледните икони

- За будизма е израз на зоркост и съчувствие и е обичан от хората, които се занимават с благотворителни дела

Място на талисмана с пауново перо в дома

 Перо от паун в дома - за какво е толкоз мощен амулет?

Максималният резултат на амулет пауново перо се реализира, в случай че се сложи на уместно място в къщата.

- Поставен в северната част на дома, този амулет оказва помощ на притежателя да получи покачване, да му бъде гласувано доверие

- Мястото му в южната зона носи на притежателя известност. Добре е помещението, в което се държи да е декорирано с червени и жълти нюанси

- Позиционират в югозападната част, талисманът подкрепя хармоничните връзки в двойката, обитаваща дома, както и взаимно съгласие на всички членове на семейството

- Пауновите пера на всички места из къщата ще привлекат разкош и благосъстояние, ще донесат благополучие, а на самотният притежател ще донесат обич.

Западната страна на дома се смята за несъответствуваща за позициониране на домашния амулет, тъй като се има вяра, че ще усили възприятието за неоправдана горделивост и ще има отрицателни последици за връзката с близките.

Вижте също: Значение на сънищата с паун

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР