Безотговорната политическа класа в нашата красива и плодородна страна за

...
Безотговорната политическа класа в нашата красива и плодородна страна за
Коментари Харесай

7 теми за размисъл в поредния ден за умуване

Безотговорната политическа класа в нашата красива и плодородна страна за трети път тази година ни слага в състояние на размисъл. Ако не изберем президент на първи тур, другата седмица отново ще сме " на тръстиката " на размисъла. 
То правилно, че индивидът е мислеща тръстика, както е рекъл Блез Паскал, но към този момент ни идва байгън - тоя паскал стана хектопаскал! Де вика Иван Вазов - няма веч оръжие, има хекатомба.  ( " Хекто " на старогръцки е 100; хектопаскал = 100 паскала. Хекатомба = 100 бика, най-голямото жертвоприношение.) 
По-просто казано - прекомерно огромна всеотдайност желаят от нас, бедните мислещи електорални тръстики!  
Предлагаме в помощ на изтерзания електорален мозък няколко разработени теми за размисъл, които да ни оказват помощ по-разумно да си създадем персоналния електорален акт.
***
1. Да мислим по какъв начин да озаптим клошарите - подпалвачи на културните и архитектурни монументи. Залисани в избори и политически интриги, на властниците очевидно не им остава време да приберат клошарите от улиците. И клетниците вървят да подпалват рушащи се културни монументи, които след това стават хотели, търговски обекти и елементарни мутрилници. Тия дни още веднъж някакъв Ван дер Любо възпламени някогашен спектакъл, някогашна чалготека. Това би трябвало да се приключи. Нека поемем гражданска отговорност и който има опция, да прибира по някой клошар за зимата, само че да го държи надалеч от елементарно запалими предмети.
2. Да си създадем самооценка на размисъла.  Не може да са отговорни единствено политиците, очевидно и ние нещо не размисляме като хората. Очевидно сме слепи за някои истини, трябва да прогледнем! Ето какво имаме поради. Има някакъв си стихотворец Стесихор от древногръцкия град Химера в Сицилия. Живял VII-VI в. от Старата епоха. Той съчинил някава хулна ария за Хубавата Елена и ненадейно ослепял. После се разкаял и съчинил ария наопаки, направил си лирическа самооценка, похвалил Хубавата Елена и незабавно прогледнал отначало. Така сложил началото на жанра палинодия - проверка на възгледите и позициите, поправяне на позволените неточности. 
Така би трябвало да постъпим и ние, електоралните тръстики, а не да стоим слепи като някакви Омири.
3. Да размислим измежду природата - къде порастват най-хубавите гъби и шипки?  Да създадем една хубава разходка от бодил, та на глог. Приемаме, че по този начин и по този начин за нищо не става нашият размисъл. Няма какво да им гласуваме, те си знаят най-добре. То поради електорални искания сме на тоя хал. Ако не сме ние с нашите простотии, доста бързо ще се схванат с някаква формула на честността, примерно по този начин:
" Прокуратурата за вас, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи за нас, Бойчето да направи крачка обратно и няма да го съдим или ще създадем някакъв процес-цирк като на Бай Тошо ". Може и да осъдят двама-трима нещастници от АПИ, да се радва народът.
4. Да помислим за по-умни светофари в градовете. Тази седмица станахме очевидци на чудовищна гонка по софийските улици. Непълнолетен водач без брошура се гони с полицията през повече от 10 кръстовища от Владая по бул. " Цар Борис III ", летя с 200 км/ч на алено, до момента в който най-сетне щастливо се ботуряса някъде на " Опълченска ". Само по знамение гонката се размина без трупове. Би било редно, когато се засече скорост над 120 км/ч, всичко светофари автоматизирано да светват алено, с цел да може гонката да премине с по-малък риск. 
5. Да мислим за антистрес коронавирус проби за бг мами.  Те по този начин или другояче тия проби за учениците са пунта мара - от амнайсе хиляди теста с плюнки, позитивни излязоха 5-6 и дори не стресираха децата. Язък че толкоз се притесняваха мамините мозъци. Да измислим и да въведем някакви щадящи проби за мамите, които всеки да си прави у дома, както предложи Кантарджи Тодор. И всеки самичък да си ПРЕЦЕНЯ. 
6. Аутсорсинг. Да изнесем мисловния развой към Клуба на богатите,  накъдето изтекоха мозъците, до момента в който бяхме разрастваща се страна. Сега сме някаква полуразвита страна и нито сме страна от Третия свят, нито сме в Клуба на богатите. Мозъците ги няма, евтината работна ръка я няма, останахме на едни голи искания. 
7. Да си прегледаме мазетата, таваните, фургоните, вилите, бараките и междублоковите пространства. Някъде може да изскочат още машини за гласоподаване, за които ЦИК не знае! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР