Без затруднения протича към 12 часа българско време днешният референдум

...
Без затруднения протича към 12 часа българско време днешният референдум
Коментари Харесай

Отчитат слаба активност на референдума в Македония

Без усложнения протича към 12 часа българско време днешният референдум в Македония, който е определящ за бъдещето на евроатлантическата интеграция на страната.
Над 1 800 000 са имащите право на присъединяване в допитването, като те би трябвало да отговорят на въпроса „ Подкрепяте ли участието в Европейски Съюз и НАТО и контракта сред Република Македония и Република Гърция., оповестява БНР.

Визира се договорът с Гърция, с който бе реализирано решение на дългогодишния спор за името Македония сред Атина и Скопие. По данни на Държавната изборна комисия от началото на допитването в 7 часа локално време в местата за гласоподаване, които в цялата страна са 3700, правото си на присъединяване са упражнили 2,55% от гласоподавателите. За да бъде приет за годен референдумът, е належащо присъединяване на над 800 хиляди души.

Допитването ще дефинира бъдещето на решаването на разногласието сред Атина и Скопие за името и на контракта с Гърция, подписан от министър председателите на двете страни през юни тази година. Една от точките в него планува двете страни да одобряват името за вътрешна и външна приложимост да е Република Северна Македония, с формален език - македонски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР