Българското блокиране на мечтите на Северна Македония за присъединяване към

...
Българското блокиране на мечтите на Северна Македония за присъединяване към
Коментари Харесай

Зоран Заев все още се надява на пробив в спора с България

Българското блокиране на фантазиите на Северна Македония за присъединение към Европейския съюз провокира "много мъка измежду нас ", съобщи министър председателят Зоран Заев изявление за организация Франс прес, обещано в Скопие. 46-годишният министър председател се оплака от "неприятната изненада ", която претърпя тази седмица, когато България употребява несъгласие, с цел да спре напредъка в договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.
България упреква Северна Македония в кражба на нейната история и е изключително раздразнена от неналичието на прогрес на взаимна комисия, която се пробва да реализира единодушие за обща история, която да залегне в учебниците. Според Заев сходни въпроси би трябвало да бъдат работа най-вече "на историците ", само че е значимо да се подчертаят и договореностите, които комисията е постигнала в някои области.
"Голям яд се натрупа сред приятелски хора, които живеят от двете страни на границата, " сподели Заев.
Но той към момента има вяра, че е вероятен пробив: "Вярвам доста в европейските полезности, може би доста повече от някои лица в Европейски Съюз, " сподели Заев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР