Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо остава тежко, но няма

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо остава тежко, но няма
Коментари Харесай

Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, но няма опасност за живота му

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо остава тежко, само че няма заплаха за живота му. Това оповестиха от болница „ Рузвелт “ в Банска Бистрица, предадоха медиите в Словакия.

„ Въз основа на утринния консилиум на лекарите можем да заявим, че пациентът е отвън животозастрашаващо положение “, оповестиха от болничното заведение.

Засега не се възнамерява преместването на Фицо в друго лечебно заведение в столицата Братислава.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

„ Всички сме малко по-спокойни “, разяснява през днешния ден словашкият министър на защитата и вицепремиер Роберт Калиняк. Вчера той разгласи, че с министър председателят се реализира известна връзка и не е било належащо публично да бъдат поемани премиерските функционалности от различен член на кабинета.

Роберт Фицо беше прострелян на 15 май от 71-годишния Юрай Цинтула в Хандлова, когато излезе да поздрави хората в града след съвещание на държавното управление.

След атентата министър председателят беше откаран с хеликоптер в университетската болница „ Рузвелт “ в Банска Бистрица, защото Хандлова е на 150 км от словашката столица Братислава. Състоянието му беше сериозно и за 4 дни претърпя няколко интервенции.

Юрай Цинтула се изправи през вчерашния ден пред съда в Пезинок, дребен град близо до столицата Братислава. Съдът реши той да остане в ареста.

Снимка: btvnovinite.bg

Властите към момента не разясняват претекстовете на нападателя. Те даже не са съобщили публично името му, то беше изнесено единствено в медиите в Словакия.

За стрелеца се знае, че е роден 1953 година в Левице. Писател е, само че по-скоро дилетант, който не си е изкарвал прехраната с писане. Бил е член на левия книжовен клуб „ Дъга “ в Левице, постоянно пишел стихове. В предишното е работил като охранител в търговски център.

 Стрелбата по Роберт Фицо Снимка: Reuters

След офанзивата от лявоцентристката партия на Фицо упрекнаха медиите и опозицията в разпространение на ненавист против премиера, довела до нападението.

През последните седмици в Словакия имаше митинги поради проекти на държавното управление за медийна промяна. Недоволство в част от обществото имаше и поради внезапната промяна на политиката във връзка с Украйна.

Преди Роберт Фицо да завоюва изборите, Братислава беше измежду най-големите поддръжници на Киев.

Всичко за атентата против Роберт Фицо следете в нашия онлайн репортаж:

Състоянието на словашкия министър председател е сериозно Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР