Руски съд разпореди конфискация на активите на няколко западноевропейски банки.

...
Руски съд разпореди конфискация на активите на няколко западноевропейски банки.
Коментари Харесай

Русия конфискува активи на западни банки

Руски съд разпореди конфискация на активите на няколко западноевропейски банки. Според документите от съда в Санкт Петербург са наранени скъпи бумаги, недвижими парцели и активи на „ Дойче банк “ и нейното съветско дъщерно сдружение на стойност до 238 млн. евро. Конфискувани са активи и на „ Комерцбанк “  на стойност 93,7 млн. евро, както и скъпи бумаги и постройка на банката в центъра на Москва.

Причина за конфискациите е в началото плануваното създаване на цех за преправка на газ от Linde Group в съветското пристанище на Балтийско море Уст-Луга, западно от Санкт Петербург. И двете банки желаеха да вземат участие във финансирането на завода. Клиентът на Linde е сдружението RusChemAlliance, половината от което е благосъстоятелност на съветската държавна група „ Газпром “.

Освен двете огромни немски банки, наранена е и италианската UniCredit - една от европейските банки, които бяха най-силно ангажирани в Русия преди войната в Украйна. От нея са иззети активи и имущество на стойност към 463 млн. евро.

Ответни ограничения поради глобите

„ Дойче Банк “ изясни: „ Предстои да забележим по какъв начин това решение ще бъде изпълнено от съветските съдилища и какви последствия ще има това за нашите интервенции в Русия ".

Финансовата институция счита, че е " изцяло предпазена от съглашение за отплата с клиента ". UniCredit заяви в изказване, че е осведомена с решението на съветския съд за запор на активите в Русия. Сега то би трябвало да бъде прегледано " в елементи ". „ Комерцбанк “ към момента не е направила изказване.

Русия все по-често реагира с ответни ограничения на глобите, наложени от западните страни поради съветската нападателна война против Украйна. Много компании трябваше да се съгласят с конфискацията или изземването на активи, а в съветските дъщерни сдружения бяха назначени нови мениджъри. Компаниите, които се изтеглят от Русия, би трябвало да продадат бизнеса си на съветски компании, от време на време със обилни отстъпки. Често се заплаща единствено алегорична сума в рубли.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР