Българският президент и неговото обкръжение повтарят руските наративи: не помагайте

...
Българският президент и неговото обкръжение повтарят руските наративи: не помагайте
Коментари Харесай

Денков пред Периодико: Радев и обкръжението му повтарят руските наративи

" Българският президент и неговото обграждане повтарят съветските разкази: не помагайте на Украйна, борете се за мир, без да изясняват по какъв начин този мир да стане резистентен. " Това споделя в изявление за испанското издание " Периодико " някогашният министър председател Николай Денков, представен от " 24 часа ".

Коментарът на учения е в отговор дали поддръжката на българите към Украйна не понижава от ден на ден. " Не съм сигурен. В началото беше доста мъчно да се изясни на хората този спор с Русия, за какво би трябвало да оказваме помощ на Украйна с военна помощ. Минаха месеци преди обществеността да разбере цялата картина ", споделя Денков. Той добавя, че хората виждат разнообразни послания от политиците - от президента, който се разгласи против изпращането на военна помощ, и последните две постоянни държавни управления - на Кирил Петков и на Николай Денков, които пък поддържаха това. Двата разнообразни описа пък обърквали хората.

Митрофанова беше доста нападателна през 2022 и 2023 година Когато обаче един посланик се държи недипломатично, в последна сметка той или тя предизвиква щета за страната си. Имиджът на Русия в България се е влошил. И когато българите преодоляха първичния боязън, започнаха да се чудят за какво в Европа още веднъж има война - освен това война, която е доста покрай дома, в която взе участие страна, която мнозина считат за близка до тях. И същите тези жители по-късно започнаха да схващат, че опасността е освен за Украйна, само че и за Прибалтика, Молдова и Полша ", разяснява още Денков в изявлението.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР