Българският национален отбор по вдигане на тежести провежда летен тренировъчен

...
Българският национален отбор по вдигане на тежести провежда летен тренировъчен
Коментари Харесай

Легендарният Иван Иванов подготвя в “Камчия“ националния отбор по вдигане на тежести

Българският народен тим по повдигане на тежести организира летен подготвителен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс “Камчия “. Подготовката води именитият български играч и селекционер на националния отбор – Иван Иванов – олимпийски и четирикратен международен първенец. Треньорът на националния ни тим е измежду най-големите имена в този спорт – той е притежател на седем международни и един олимпийски връх. На надпреварата “Super Challenge “ в Барселона, извършено след олимпийските игри през 1992 година, Иван Иванов слага всекидневен връх, като съумява да вдигне три пъти личното си тегло или 156 кг.

“Надяваме се с общи старания да възвърнем славата на България в спорта и да слагаме нови международни върхове “, разяснява Иван Иванов. През октомври предстоят три значими надпревари за тежкоатлетите ни – Европейско състезание до 20 и 23 години и Световно състезание за дами и мъже.

В Спортен комплекс “Камчия “ се приготвят интензивно и титулярите на националния тим за идната младежка олимпиада в Буенос Айрес, Аржентина. Това са европейската шампионка Галя Шатова и международният първенец за юноши Христо Христов. “За мен щангите са живот! Спортът дава доста – дисциплинираност, само че най-много правилни другари “, споделя олимпийската ни вяра Христо Христов.
 За нас е горделивост да бъдем тренирани от легенда като Иван Иванов. Той ни учи на дисциплинираност и ни стимулира за постигането на по-добри резултати “, показа Даниела Пандова - носителка на сребърен орден от Европейско състезание за девойки до 23-годишна възраст.

Само преди месец националният ни тим се завърна с пет първи и пет втори места от младежкото Европейско състезание по повдигане на тежести в Милано.

В “Камчия “ състезателите организират двуразови тренировки в модерната многофункционална зала на спортния комплекс. “Санаторно-оздравителният комплекс “Камчия “ дава всички нужни условия за осъществяване на нашия спорт – чудесно оборудвана спортната база и качествена храна. Ще се забележим още веднъж “, добави още Иван Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР