От мен това беше всичко за Левски. Имах разговор с

...
От мен това беше всичко за Левски. Имах разговор с
Коментари Харесай

Ники М.: Край, приключвам с Левски!

" От мен това беше всичко за Левски. Имах диалог с управлението и тогава взехме решение и двете страни договорът да не бъде подновяван. В неделя ще ми бъде последният мач като професионален футболист на Левски ", съобщи капитанът на Левски Николай Михайлов.

" След 20 години, тъй като дебютирах през 2004г., е време да си взема сбогом като футболист. Вече в бъдеще ще забележим дали пътищата ни ще се срещнат още веднъж ", стартира Николай Михайлов.

Прощалният му дуел за Левски ще е против Лудогорец.

Вратарят се обърна към почитателите и съобщи: „ За мен това бе всичко за Левски, обичам ви и до нови срещи “.

Капитанът приказва за компликациите, през които е минал, както и за щастливите моменти със синята фланелка, както и за своето бъдеще оттатък този сезон.

„ Има нещо, което се провежда. Пази се в загадка от мен. След толкоз години вярна работа, за мен Левски е само обич. Подготвили сме много изненади за почитателите, които разочаровахме с резултатите ни и позицията в шампионата. Има една горчилка от това, че не можах да се сбогувам с тях по положителен метод, тъй като резултатите на отговорят на това какъв брой огромен клуб е Левски.

Надявам се в неделя да бъде един футболен празник против първенеца на България. Ще пускам мача, ще вардя 13 минути, тъй като това е обичаният ми номер, по-късно ще дам път на моите млади сътрудници, които ще поемат щафетата от тук нататък “, сподели още капитанът на Левски.

„ Има единствено обич, аз съм благополучен и удовлетворен от своята кариера отвън в България, споделям го със страдание. С Левски от моето прибиране... пристигнах с огромно предпочитание да оказа помощ с това, което реализирах в чужбина. Защото в Европа реализирах съвсем всичко, на което бях кадърен, като се почне от това да бъда първенец, да печеля Купа и Суперкупа, да печеля самостоятелна премия за най-хубав вратар и то в непознато състезание.

Играх в Шампионска лига, излизал съм от групи, стигнах до четвъртфинал в Лига Европа. Аз съм удовлетворен от това, което съумях да реализира на европейската сцена. Над 10 години играх в чужбина и се прибрах в Левски.

Тогава имах няколко предложения, само че усещах, че имам несвършена работа и с идването на Станимир Стоилов ненапълно зарадвахме почитатели със извоюваната Купа на България. Но по този начин и не успяхме да станем първенци, за което скърбя “, разяснява вратарят.

„ Ако би трябвало да бъда почтен, нямах шанс, тъй като хванах най-тежките години в цялата история на Левски. Аз с изключение на футболист, съм огромен почитател на Левски и го обичам. Моята фамилия е на „ Герена “ от над 60 години. Парите, имаше комплицирани моменти, имаше миг, в който бях президент.

Имаше моменти, в които няколко индивида, които бяхме играли в чужбина не взимахме заплати не няколко месеца, а половин година. Освен това от моята заплата се плащаше на личен състав. Левски за мен постоянно е бил идея, а не финансово средство. Отделно да не забравяме, че в Левски не съм получавал огромна заплата. От финансова позиция всичко е почтено “, разяснява той рлез dsport.

„ Естествено, че има разнообразни усеща от почитателите, едни ме обичат, а други ме ненавиждат. Не може всички във времето да бъдем щастливи. Винаги съм давал всичко от себе си на и отвън терена. Преглътнал съм доста неща в името на Левски през тези години, с цел да не върша проблем. Не мога да кажа, че целият интервал би беше благополучен. Но факт е, че интервалът беше тежък за всички. Радостното е, че клубът е в едно устойчиво положение “, съобщи Михайлов.

„ Аз научих доста млади футболисти, какво да чакат от футбола и живота. Помагал съм на вратарите да се развиват. Чувствам се в едно положително здравословно положение, само че когато не пазиш – не се чувстваш добре.

Няма смисъл тази мъка да продължава, като не се чувстваш благополучен. Няма смисъл да бъде по този метод. Мен постоянно ме е държало жив да пристигна уикенда и да застана под рамката. Пожелах на Пламен Андреев, тъй като с него сме доста близки, дай Боже да направи по този начин стремежи от него трансфер и да успее да чуе химна на Шампионска лига в чужбина “, съобщи Ники Михайлов.

„ През последните години се занижи упованието към българските футболисти. Радвам се, че към момента има положителни българи в чужбина. Кирил Десподов стана първенец на Гърция, желая да му благопожелавам. Колкото повече български футболисти излязат в чужбина и играят на европейската сцена, толкоз повече българския футбол ще съумява. По този метод ще се помогне и на националния тим и ще бъдат развързани ръцете на селекционера “, разяснява Михайлов.

„ Най-големият абсурд е, че преди няколко дни ми насочиха оферта от клуб от Първа лига, само че не желая да разясня, тъй като е ненужно. В България мъчно да играя за различен тим, тъй че евентуално този вид ще отпадне. Като мине мачът в неделя, ще желая да обърна малко внимание на фамилията си и новородената ми дъщеричка. Искам да им обърна внимание и след това ще помисля дали си заслужава да продължа кариерата си. Това го оставям като отворен развой. Не виждам по какъв начин мога да облека фланелка на различен български клуб “, призна Николай Михайлов.

„ Аз не инцидентно първо приключих магистратура за състезателен мениджмънт в УЕФА. Ще завърша и висшето си обучение в НСА. Аз постоянно съм се осланял на обстоятелства, че би трябвало да бъда квалифициран за нещата, които ме чакат след футбола, като това време наближава.

Дали ще сменя спортната екипировка с по-официални облекла, а дали това ще бъде обвързвано в Левски няма по какъв начин да кажа. Имало е няколко диалога, само че нищо съответно. Ако има нещо, няма по какъв начин да остане прикрито от „ синята “ общественост. Ако управлението желае да остана да оказвам помощ, това за мен е приоритет, тъй като обичам Левски. Вече времето ще покаже върху какво ще се спра “, сподели още той.

„ Искам да кажа, че целият ми умишлен живот е минал на мен и моята фамилия да оказваме помощ на Левски. Да се състезаваме на най-високо равнище. Левски е единствено непоправима обич. Един голям реверанс пред най-великата аудитория в България, а и освен, тъй като съм играл на доста игрища до 80-90 хиляди души.

Това, което публиката на Левски може да направи на един стадион, е доста повече от това, което други. Не го споделям единствено приказвам празни приказки, а това е истината. Благодаря за поддръжката, рецензиите, за всички хубави и неприятни времената. „ Синята “ аудитория вечно ще бъде в моето сърце, както за мен, по този начин и за моето семейство. Винаги ще останат с голямо топло и хубаво възприятие към Левски. Надявам се на един положителен мач в неделя. Обичам ви и до нови срещи “, се обърна Николай Михайлов към почитателите на Левски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР