Българските боксьори нямаха особено голям късмет при жребия за олимпийската

...
Българските боксьори нямаха особено голям късмет при жребия за олимпийската
Коментари Харесай

Тежък жребий за боксьорите ни на олимпийската квалификация в Банкок

Българските боксьори нямаха изключително огромен шанс при жребия за олимпийската подготовка в Банкок (Тайланд). Националите ни ще би трябвало да преминат по много бодлив път, с цел да извоюват място на Игрите в Париж след два месеца. Преди малко бяха избрани потоците в обособените категории, а за квоти ще боксират към 600 представители на 133 страни! Само 51 от тях, общо при мъжете и дамите, ще се снабдят с място във френската столица.

Златислава Чуканова ще стартира офанзивата на квота при 50-килограмовите против венецуелката Тайонис Седено. Европейската вицешампионка би трябвало да доближи до полуфиналите, с цел да вземе виза за Париж, а на пътя й може да застане доста мощната ирландка Дайна Муурхауз.

В категория до 60 кг Аслъхан Мехмедова би трябвало да влезе в Топ 3. Тя стартира присъединяване си с рутинираната канадка Терис Смит, а при триумф може да срещне доста мощната британка Ейми Броудхърст. При 66-килограмовите Джоана Нуамеруе се завръща след тежка травма на рамото и още в първия кръг ще играе с шампионката на Азия Навбахор Хамидова (Узбекистан). За да вземе квота тя би трябвало да доближи до полуфиналите. Националките ни са водени от Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Ергюнал Себахтин (51 кг) ще стартира присъединяване си против представителя на Йордания Хутхаифа Ешиш. Европейският бронзов медалист би трябвало да стигне полуфиналите, с цел да вземе квота, а измежду евентуалните му съперници по пътя е международният вицешампион Роско Хил (САЩ).

При 63.5-килограмовите европейският вицешампион Радослав Росенов също преследва полуфинал, като тук и петото място ще обезпечи присъединяване в Париж. Той ще започва с чеха Давид Карбас, а измежду евентуалните му противници преди полуфиналите е доста мощният монголец Цендбатар Ерденебат, който е с 10 следващи победи на професионалния кръг и е четвъртфиналист от Игрите в Токио.

В категория до 80 кг Кристиян Николов (на снимката) стартира присъединяване си с индиеца Абхиманю Лура. Националът ни би трябвало да влезе измежду първите трима за квота за Игрите и има доста тежък поток пред себе си. При най-тежките (+92 кг) Петър Белберов се нуждае от постигане до полуфинал, с цел да се класира за Олимпийските игри. Той ще срещне в първия си мач Югур Айдемир (Турция), а измежду най-опасните имена в потока му е арменецът Давит Чалоян. Мъжете са предвождани от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Началото на квалификацията е на следващия ден, 24 май. Припомняме, че досега България има 4 квоти, извоювани от Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Рами Киуан (71 кг).

Програма, първи мачове:

24.05
Джоана Нуамеруе (66 кг) - Навбахор Хамидова (Узбекистан)

25.05
Ергюнал Себахтин (51 кг) – Хутхаифа Ешиш (Йордания)
Кристиян Николов (80 кг) – Абхиманю Лура (Индия)

26.05
Радослав Росенов (63.5 кг) – Давид Карбас (Чехия)

27.05
Аслъхан Мехмедова (60 кг) – Терис Смит (Канада)

29.05
Петър Белберов (+92 кг) – Югур Айдемир (Турция)

31.05
Златислава Чуканова (50 кг) – Тайонис Седено (Венецуела)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР