Гастрита е едно от най- често срещаните заболявания на храносмилателната

...
Гастрита е едно от най- често срещаните заболявания на храносмилателната
Коментари Харесай

Как да се справим с гастрита

Гастрита е едно от най- постоянно срещаните болести на храносмилателната система. Това е инфектиране на стомашната лигавица и от него страда всеки трети българин. При 10- 15 % от хората с гастрит той е диагностициран като продължителен.

За да научим повече за това какво съставлява гастрита. Какви са признаците. Как се диагностицира и по какъв начин се лекува екипът на SafeNews беседва с гастроентеролога от Медицински комплекс „ Доверие “, доктор Марио Марков.

Цялото изявление със експерта гледайте във видеото на SafeNews: 

Причините за появяването на гастрита са доста и разнообразни. Най- постоянно те са свързани с хранителния ни режим. Нередовното хранене, преяждане, прекаляването с мазни, люти и мощно подправени храни са единствено част от предпоставките за появяването на това заболяване. Други аргументи са мощният стрес и несъразмерната консумация на алкохол и цигари, а доста постоянно причина за развиване на гастрит са и медикаментите, които одобряваме. Гастрит може да се развие и като следствие от отравяне с химични препарати, разследване от инфекциозно заболяване, както и от заразяване с бактерията Helicobacter Pylori.

Как да се оправим с гастрита (ВИДЕО) 16.06.24 11:31 Полковник от запаса попиля Николай Марков: Само един злощастник може да напише това…! 16.06.24 11:29 Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер сподели желанието му да продължава войната 16.06.24 11:11 Обявиха прогнозата за времето до края на юни! 16.06.24 10:47 Костадин Костадинов: Не съм психиатър, с цел да разясня „ Величие “ 16.06.24 10:25

Едно от най-вредните неща за нашата стомашно-чревна система е нередовното хранене.

Това, което се случва на мнозина от нас е недояждане денем и невъздържание с храната вечер. Вместо този нездравословен табиет се пробвайте да ядете по-малки количества, само че по-често. Например, вместо три хранения на ден, планирайте пет до шест по-малки хранения на няколко часа. Храненето с по-малки количества по-често може да спомогне за увеличение на кръвния поток към стомаха, което да защищити от появяването на инфектиране, предизвикващо гастрит.

Гастрита може да бъде изострен или продължителен.

Причини за разлитието на изострен гастрит са всекидневен банкет на огромно количество алкохол, банкет на медикаменти или стрес, а извършител на хроничния гастрит е бактерията Helicobacter pylori. Симптоми на болестта са киселини, болки в корема, гадене и повръщане.

Въпреки че нелекуваният гастрит от време на време се задържа с години и става продължителен, при множеството хора може да се излекува безпроблемно в границите на седмица или две посредством смяна в режима и диетата, прекъсване на нестероидните противовъзпалителни лекарства, започване банкет на медикаменти, намаляващи киселинната секреция.

 

Още вести четете в: Видео, Здраве, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР