Здравният министър Галя Кондева освободи директора на УМБАЛ Лозенец д-р

...
Здравният министър Галя Кондева освободи директора на УМБАЛ Лозенец д-р
Коментари Харесай

Здравната министърка уволни шефа на болница Лозенец

Здравният министър Галя Кондева освободи шефа на УМБАЛ " Лозенец " доктор Христо Стоянов, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Мотивът за решението е осъщественият одит в лечебното заведение, който демонстрира редица тежки нарушавания. Констатациите от инспекцията са, че болничното заведение е във влошено финансово положение, като се следи устойчива наклонност за струпване и забележителен растеж на отговорностите в интервала на ръководство на изпълнителния шеф доктор Стоянов.

В края на 2022 година насъбраната загуба на лечебното заведение от минали години е в размер на 39 858 000 лева Година по-късно загубата към този момент е в размер на 71 935 000 лева, а към 31 март т.г. 94 303 000 лева

Към края на 2023 година, според счетоводния баланс на лечебното заведение, отговорностите на сдружението са в общ размер на 25 841 000 лева, което е нарастване с 51,59% по отношение на миналата година. Стойността на отговорностите продължава да нараства и от началото на тази година, като в края на първото тримесечие УМБАЛ " Лозенец " има 28 047 000 лева задължения. Най-голям % от тях са към снабдители. Констатирано е и доста струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

В същото време изпълнителният шеф позволява разходване на " представително разноски " за сметка на болничното заведение в размер на 78 688,44 лева В хода на инспекцията е открито, че част от тези средства са разходвани за новогодишно празненство.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ " Лозенец " е назначена доктор Олга Мицова – Масларова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР