Българският национален отбор по тенис за жени изпълни поставената предварително

...
Българският национален отбор по тенис за жени изпълни поставената предварително
Коментари Харесай

Тенисистките изпълниха мисията: България остава в Група I

Българският народен тим по тенис за дами извърши поставената авансово цел и резервира мястото на страната ни в Група I на шампионата за " Били Джийн Кинг къп " - международното състезание при дамите. В последния си пети мач от група Б на конкуренцията в Анталия (Тур) избраничките на капитана Дора Рангелова надиграха състава на новобранеца Грузия с 2-1 победи и подпечатаха оставането си в това равнище и през 2023 година

В първия сингъл през днешния ден Джулия Терзийска разгроми Тамари Гагошидзе с 6:1, 6:1 единствено за 57 мин. След това в дуела сред първите ракети Виктория Томова поведе с 6:3 против Мариам Болквадзе, преди съперничката ѝ да повика физиотерапевт и да се откаже поради контузия. В протоколната среща на двойки тийнейджърките Росица Денчева (15 г.) и Йоана Константинова (14 г.) отстъпиха с 5:7, 0:6 пред Гагошидзе и Зозия Кардава.

За България това беше втора победа в петте изиграни дуела на клей кортовете в академия " Мегасарай " в турския курорт. От началото на седмицата тенисистките ни премериха сили поредно с отборите на Австрия (1-2), Хърватия (0-3), Швеция (3-0) и Словения (1-2). Така тимът ни зае 4-то място в крайното класиране на своя поток и не е заплашен от изпадане в Група II на зона " Европа-Африка ".

Три тима от конкуренцията в Анталия ще се класират за плейофите в битката за " Били Джийн Кинг къп " - това ще са спечелилите в двете предварителни групи и спечелилият спомагателен бараж сред заелите вторите места. Два тима пък ще изпаднат в по-долното равнище на шампионата след баражи сред последните два отбора от всеки поток.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР