Трябваше да бъде знаменателна година за облигациите. Вместо това, досега

...
Трябваше да бъде знаменателна година за облигациите. Вместо това, досега
Коментари Харесай

Време ли е отново за облигации?

Трябваше да бъде знаменателна година за облигациите. Вместо това, до момента облигациите претърпяха същински провал - само че останалата част от годината може да бъде по-плодотворна, в случай че знаете къде да търсите, най-малко съгласно пазарни наблюдаващи.

Американският пазар на облигации още веднъж се оказва минно поле. Падащите цени доведоха до понижаване на общата възвръщаемост на облигациите приблизително с 3% тази година и никоя област от пазара не беше пощадена - даже общата възвръщаемост на " нежеланите " облигации е едвам на позитивна територия, приблизително, макар доходността, надхвърляща 7%.
 Фед на Съединени американски щати резервира главните лихви - по кое време ще стартира намаляване
Фед на Съединени американски щати резервира главните лихви - по кое време ще стартира намаляване

Прогнозата за главната инфлация в страната е нараснала до 2,6%

Много анализатори чакаха по-добро представяте. Историята, която наближава през годината, беше, че Федералният запас ще понижи внезапно лихвените проценти, давайки попътен вятър на облигациите. Падащите лихви нормално понижават доходността и покачват цените, оставяйки вложителите както с финансови облаги, по този начин и с доходи от лихви.

И въпреки всичко доходността е повишена на инчове по отношение на замъглените вероятности за понижаване на лихвите. Увеличенията на потребителските цени се оказаха сложни за понижаване, като неотдавна доближиха 3,5% на годишна база, и защото инфлацията към момента е проблем за Фед, вероятностите за понижаване на лихвите са помрачени.

Търговците виждат единствено 15% късмет за понижение на срещата на Фед през юни, което е спад от 51% преди месец, и е противоречиво дали Фед въобще ще намали лихвите през тази година. В началото на годината пазарите разчитаха на до шест понижения с четвърт пункт на лихвения % по федералните фондове, което да го смъкна до 4% от настоящия му диапазон от 5,25%-5,5%.
 Какво би трябвало да знаем за вложенията в облигации
Какво би трябвало да знаем за вложенията в облигации

По-голяма предвидимост и генериране на доходи?

Сценарият " по-високо за по-дълго " санкционира облигациите. 10-годишните американски скъпи бумаги са с рентабилност от 4.63%, по отношение на 2.95% в края на 2023 година. Като цяло, дълготрайните облигации са намалели с близо 9% в общата възвръщаемост за борсово търгувания фонд iShares 20+ Year Treasury Bond. На годишна база дълготрайните съкровищни ​​облигации претърпяват най-лошия си интервал от 65 години, съгласно Bank of America.

Все отново специалистите по дългови принадлежности виждат възстановяване на климата, в случай че Фед успее да прокара едно или две понижения по-късно през годината. Доходността е привлекателна и в случай че стопанската система остане здрава, кредитните индикатори би трябвало да се задържат, поддържайки цените на корпоративния дълг. Всичко това би могло да сътвори положителни благоприятни условия във вселената на облигациите, изключително в корпоративни облигации с капиталов клас, най-рисковите корпоративни облигации и банковите заеми с плаваща рента. Общинските облигации също са привлекателни.

" Добавянето на експозиция към висококачествени облигации е добра концепция за вложителите, работещи в пари в брой ", съгласно Матю Палацоло, старши капиталов пълководец в Bernstein Private Wealth Management. " Можете да получите атрактивно равнище на приход и повишение на цените. "

Индексите на необятния пазар са доминирани от съкровищни ​​облигации и обезпечени от организации ипотечни скъпи бумаги, което всъщност ги прави еднопосочни залози върху лихвите; корпоративните облигации оферират повече доходи от лихви в подмяна на вдишване на кредитен риск, като дългът с по-нисък рейтинг носи най-голяма рентабилност.

Два " съществени плюс " ETF.а, които включват облигации, които не са в главните показатели, могат да се имат предви от вложителите. Това са iShares Yield Optimized Bond и Fidelity Total Bond ETF iShares, които се стремят към рентабилност над междинната.

Фондът Fidelity също е малко по-рисков от консервативните съществени плюс фондове, съгласно Morningstar, само че обезпечава " преднина на рисковите пазари ".

Като се имат поради пазарните лихвени опасности, някои стратези предлагат да останете в късия завършек на кривата на рентабилност. Доходностите са малко по-високи в късия край, което води до " обърната " крива на рентабилност и някои стратези виждат нищожни облаги от излизане в дългия край. " Има доста по-голям риск в дълготраен проект, в сравнение с хората осъзнават ", споделя Дъг Финчър, портфолио управител в консултантската компания Ionic Capital Management.

Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF наблюдава добре пазара. Той носи рентабилност от 5,3% и има " дюрация ", мярка за сензитивност на курса, единствено 2,8 години. Това значи, че ще загуби почти 2,8%, в случай че лихвите се повишат с процентен пункт.
 8 „ Тайни “ по кое време да продавате акции
8 „ Тайни “ по кое време да продавате акции

За да останете крепко стъпили на земята и с вярно мислене, имайте поради тези осем " секрети "

Други фондове, които би трябвало да разгледате, включват ETF с лимитирана дълготрайност като JPMorgan Bond и Pimco Enhanced Short Maturity Active ETF. Фондът JPMorgan носи към 4,7% рентабилност. Фондът Pimco носи рентабилност от 5,3%, употребявайки деривати и фючърси, с цел да помогне за увеличение на възвръщаемостта.

В рамките на корпоративните облигациите, издадени от огромни банки, наподобяват привлекателни. " Висококачественият заем е по-строг, само че към момента намираме стойност в банковите облигации ", споделя Майк Сандърс, началник на отдела за закрепени приходи в Madison Investments.

Едно от преимуществата на лихвените проценти да останат по-високи за по-дълго е, че това би трябвало да поддържа маржовете на кредитирането за банките, споделя Сандърс. Облигациите, които той харесва, в този момент включват петгодишни излъчвания от мегабанки JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, както и " суперрегионални " като PNC Financial Services и U.S. Bancorp. Много от тях дават рентабилност над 5%.

Тъй като стопанската система се задържа, няколко стратези виждат стойност в корпоративните проблеми на територията на боклука. " Като се има поради, че имаме вяра в сюжета за меко кацане, ние одобряваме обстоятелството, че рисковете от несъблюдение са по-ниски от историческите. Така че харесваме по-висока рентабилност и банкови заеми ", споделя Джим Карън, основен капиталов шеф на групата за портфейлни решения в Morgan Stanley Investment Management.

За да играете на несъмнено, придържайте се към облигации с рейтинг малко под капиталов клас, като избягвате дълбока ненужна територия. VanEck Fallen Angel High Yield Bond ETF се концентрира върху емитенти, които са изгубили своя капиталов рейтинг, само че остават в горните ешелони на боклука. Той има стабилен дълготраен връх, рентабилност от 6,7% и спад с по-малко от 1% тази година. Други, които би трябвало да обмислите, включват взаимни фондове BlackRock High Yield Bond и Credit Suisse Strategic Income. И двете имат рентабилност над 6,5% и имат дълготрайни върхове, които надвишават междинните за категорията.

Един различен метод да мислим за нежеланите облигации е като вид на акциите. Въпреки че няма да се показват толкоз добре на бичи пазар, те би трябвало да се причислят към конкуренцията, в случай че Фед успее да провежда " мек " или " без кацане " стопански сюжет след агресивното си повишение на лихвените проценти. " Ако се чувствате удобно с това къде е стопанската система и мекото кацане, тогава казусът за владение на облигации под капиталов клас е като сурогат на капитала ", споделя Джийн Тануцо, световен началник на отдела за закрепен приход в Columbia Threadneedle Investments.

Един съвместен фонд, който играе и в двата ъгъла, е Fidelity Capital & Income. Той държи към 75% в облигации, най-вече с рейтинг под капиталов клас, и държи 18% в акции, в това число софтуерни компании като Meta Platforms, Nvidia и Microsoft. Той носи повече от 5% рентабилност и изпреварва с към 2% тази година.

Старши банкови заеми, постоянно наричани заеми с ливъридж, се държат добре в този климат. Облигациите нормално падежират на всеки няколко месеца, като нулират своите купонни заплащания с преобладаващите краткосрочни проценти. Доходността е сравнима с нежеланата облигация заради кредитния рейтинг на заема, който нормално е под капиталовия клас.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР