Продължава изплащането на т. нар. украинска помощ на земеделските производители.

...
Продължава изплащането на т. нар. украинска помощ на земеделските производители.
Коментари Харесай

До края на май всички земеделци ще получат „украинската помощ“, обеща зам.-министър

Продължава изплащането на така наречен украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средствата да стигнат до всички стопани. Това заяви зам.- министърът на земеделието и храните Иван Капитанов, представен от БНР.

Изплащането помощта е в ход от 9 май и все още посредством държавен фонд " Земеделие " средствата се дават на производителите, посочи той.

" Основната част от помощта е към този момент предоставена на нашите аграрни производители, само че има и такива заявки, по които текат административни инспекции и не са изплатени, само че ще се опитаме в оптимално къс порядък да бъдат финализирани и да бъдат подкрепени земеделците ", сподели зам.-министърт.

Като отплата за загубите на земеделците, поради войната в Украйна от държавния бюджет бяха обезпечени 295 млн. лв.. за първите шест месеца на актуалната година.

" По отношение втория стадий Европейската комисия към актуалният миг удължи краткотрайната рамка за използване до края на 2024 година, само че по този въпрос следва да бъдат водени диалози, по повод обезпечаването на тези средства, с които да бъдат подпомагани земеделските производители ", посочи Капитанов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР