Коментарите му предизвикаха критики и от десния, и от левия

...
Коментарите му предизвикаха критики и от десния, и от левия
Коментари Харесай

Макрон: Френските ядрени оръжия трябва да бъдат част от дебата за европейската отбрана

Коментарите му провокираха рецензии и от десния, и от левия политически набор
Ядрените оръжия на Франция би трябвало да бъдат част от европейския спор за защитата, съобщи френският президент Еманюел Макрон в коментар пред група районни вестници вчер. Това провокира рецензиите на политическите му съперници преди изборите за Европарламент през юни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Напоследък Макрон приказва по-често по въпросите на защитата, като в четвъртък прикани за по-силна и по-интегрирана европейска защита, до момента в който обрисуваше визията си за по-настъпателен Европейски съюз на международната сцена, предупреждавайки, че " Европа може да почине ", отбелязва организацията.

В изявление, квалифицирано от група от френски районни вестници от източната част на страната, той съобщи, че " надеждната европейска защита " би трябвало да надвишава отбраната, която към този момент се предлага от НАТО. " Това може да значи разполагането на противоракетни щитове, само че би трябвало да сме сигурни, че те блокират всички ракети и възпират потреблението на нуклеарни оръжия ", добави той.
Що се отнася до нуклеарните оръжия, въпреки че до момента доктрината на Франция е била да ги употребява, когато са застрашени жизненоважните национални ползи, Макрон съобщи, че е подготвен да придаде по- " европейско измерение " на тези ползи. " Подкрепям започването на този спор, който затова би трябвало да включва противоракетната защита, оръжията с огромен обхват и нуклеарни оръжия за тези, които ги имат или които имат американски нуклеарни оръжия на своя територия ", добави той.

Коментарите му провокираха рецензии от страна на съперници както от десния, по този начин и от левия политически набор, отбелязва Ройтерс.

" Макрон се трансформира в национална опасност! ", написа крайнодесният европейски народен представител Тиери Мариани в " Екс ". " Не можем да дочакаме 9 юни, с цел да му дадем явен сигнал, че с политиката му е свършено! ", добави депутатът, член на партията на Марин льо Пен " Национален общ брой ".

" Тези мнения са извънредно съществени ", съобщи европейският народен представител Франсоа-Ксавие Белами, който ще води дясната партия " Републиканците " на евроизборите, като изрази мнение, че те засягат " френския суверенитет ".
На другия завършек на политическия набор, крайнолевият френски народен представител Бастиен Лашо съобщи в " Екса ", че " силите за нуклеарно въздържане не може да бъдат споделяни ". " Под прикритието на отбраната на европейската територия #Макрон желае да ликвидира стратегическата автономност на Франция ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР