Българската прокуратура е поставена под европейска карантина.Това каза кандидатът за

...
Българската прокуратура е поставена под европейска карантина.Това каза кандидатът за
Коментари Харесай

Цитат на деня: Българската прокуратура е поставена под европейска карантина

Българската прокуратура е сложена под европейска карантина.

Това сподели претендентът за народен представител от " Демократична България " Атанас Славов. Юристът е учител по конституционно право и е член на Изпълнителния съвет на " Да, България ". Повод за коментара му станаха две събития от последните дни.

Първо Европейската прокуратура, началник на която е Лаура Кьовеши, отхвърли седем от десетте претенденти за делегирани прокурори от България. Прокурорите бяха излъчени в средата на февруари, като измежду тях има шестима прокурори, трима следователи и един арбитър. Вчера пък Съдът на Европейския съюз реши, че Европейска заповед за арест се издава от България по метод, който опонира на европейските закони, защото не е обезпечена задоволително обективна процедура, по която упрекнатият да може да се отбрани преди осъществяването ѝ в друга страна.

" Ако до неотдавна ставаше дума за разговор поради отчетите на Еврокомисията, към този момент става дума за налагане на наказания, спиране на връзки и уединяване. В България няма господство на правото. Гражданите усещат липса на правдивост ", сподели Славов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР