Българската киноверига Cineland, по-популярна досега в градове в провинцията, стъпва

...
Българската киноверига Cineland, по-популярна досега в градове в провинцията, стъпва
Коментари Харесай

Българската киноверига Cineland отваря първите си 8 зали в София

Българската киноверига Cineland, по-популярна до момента в градове в провинцията, стъпва в София. С 3 млн. лева инвестиция компанията възнамерява да открие осем зали в Bulgaria Mall до края на 2023 година

Инвестиционният проект планува както обновяването на интериора на залите, по този начин и консолидиране на по-модерна кинопрожекционна и озвучителна техника.

Като част от бизнес проекта се възнамерява и създаване на кинозала, която ще може да се употребява за частни прожекции, корпоративни събития, гейминг надпревари и други действия. Предвижда се също образуване на фестивални прояви и внедряване на съвременна стратегия за лоялни клиенти.

До момента Cineland има киносалони във Перник, Велико Търново, Плевен, Габрово, Карлово и Търговище, както и пет летни кина в Перник, Велико Търново, Китен и Ахтопол. Сега веригата стъпва на конкурентния столичен пазар, където водачи са Cinema City и „ Арена “ (б.р. – които са водещи играчи и на национално ниво).

Чисто времето това се случва в миг на напредък на пазара, който се срина фрапантно през 2020 година на фона на суровите локдауни тогава. През 2022 година обаче феновете се върнаха в киносалоните и приходите започнаха да се приближават до предпандемичните равнища, достигайки съвсем 42 млн. лева по отношение на 49 млн. лева за 2019 година

Общо феновете през предходната година доближиха близо четири милиона, а осъществените прожекции – 363 хиляди

Рекордьор по брой фенове е мултиплексът в мол Paradise в София, който осъществя 409 697 визити, по данни на Националния кино център.

Именно мултиплексите в моловете са най-оборотните кина. Те са донесли доход от 18 294 533 лева през 2022 година, демонстрира статистиката на НФЦ. Тъкмо в конкуренция с тях в този момент влиза и Cineland.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР