Израелските военни съобщиха, че са открили телата на трима заложници,

...
Израелските военни съобщиха, че са открили телата на трима заложници,
Коментари Харесай

Израелската армия е открила телата на още трима заложници в Газа

Израелските военни оповестиха, че са разкрили телата на трима заложници, отвлечени от " Хамас " при нападението от 7 октомври. Става дума за Ханан Яблонка, Мишел Нисенбаум и Орион Ернандес Раду.

Телата им са били открити през нощта на четвъртък против петък при взаимна интервенция на армията и разследващите служби в Джабалия - в северната част на Газа, където през последните дни се водят интензивни боеве.

Военният представител контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че Израел " няма да спре да се бори за свободата " на останалите заложници.

" Всяка почтена страна би направила същото ", сподели той в телевизионно изказване, представен от организация " Ройтерс ".

Войната в Газа стартира след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври, при което бяха убити над 1200 души, а стотици бяха взети за заложници. Има данни и доказателства за зверства против евреи по време на офанзивата. В отговор Израел стартира атака в линията Газа. Тел Авив упреква екстремистката формация, че употребява цивилни жители като жив щит.

42-годишният Яблонка и 30-годишният Ернандес Раду са били убити на музикалния фестивал " Нова " - празненство навън покрай Газа, където живота си е изгубила и приятелката на Раду - Шани Лук, оповестиха военните.

Нейното тяло беше открито дружно с още две други предходната седмица. 65-годишният Нисенбаум е бил погубен, до момента в който е опитвал да се грижи за огромната си щерка.

Форумът на фамилиите - група, която съставлява близки на заложниците, прикани държавното управление да усили напъните за реализиране на съглашение за връщане на останалите отвлечени.

" Откриването на телата им е безшумно, само че уверено увещание, че страната Израел е длъжна неотложно да изпрати преговорни екипи с ясното искане за подписване на договорка, която бързо да върне всички заложници вкъщи: живите за лекуване, а убитите - за заравяне ", се споделя в изказването.

Преговорите, водени с посредничеството на Катар и Египет за реализиране на помирение и договорка за заложниците, са в застой. Израел декларира, че е подготвен да договаря единствено за краткотрайна пауза на сраженията.

От своя страна, оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация предизвестява, че ще освободи отвлечените единствено при реализиране на договорка, която включва трайното евакуиране на Израел от Газа.

Израелските военни оповестяват, че по време на нападението от 7 октомври " Хамас " са отвлекли към 250 израелски и задгранични заложници.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху разгласи обезпечаването на тяхното връщане за една от главните цели на войната на Израел.

Смята се, че доста от отвлечените, които към момента се намират в Газа, са мъртви.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР