След като десетки хиляди осъдени престъпници в Русия са изпратени

...
След като десетки хиляди осъдени престъпници в Русия са изпратени
Коментари Харесай

Financial Times: Високи заплати и оневиняване на заподозрени - как Кремъл за попълва войската си

След като десетки хиляди наказани нарушители в Русия са изпратени на фронта с обещанието за прошка след завръщането им, те към този момент са на привършване, само че Кремъл има нова акция за набиране на военнослужещи, написа Financial times.

За да резервира числеността на войската си на украинските бойни полета, Кремъл към този момент се обръща към обвинени в закононарушения, с цел да попълни редиците на съветската войска, отбелязва изданието.

През март управляващите одобриха закон, ориентиран към обвинените по наказателни каузи, на които да се предложи сходна договорка

При следствието на даден случай съветската полиция към този момент предлага на обвинените да бъдат освободени от всички обвинявания преди правосъдния развой, в случай че се съгласят да служат в армията в Украйна.

Това е следващата тактика на Кремъл да обезпечи попълнения за войната си в Украйна, без да прибягва до нова мобилизационна вълна.

Така, макар тежките си загуби, съветската войска в този момент е с 15% по-голяма, в сравнение с при навлизане си в Украйна през 2022 година

Друг фактор, който играе основна роля в убеждаването на мъжете да се включат във войната в Украйна, са финансовите тласъци, които покачват заплатите на съветските военни до невиждани равнища.

Въпреки напъните, дефицитът на бойци остава, а нова вълна на готовност наподобява неизбежна

Financial times споделя за историята на Евгений Журин, фронтмен на дребна съветска поп група от 90-те години, който е задържан по обвинявания за машинация на пенсионер. Въпреки че твърди, че е почтен - Журин взема решение да не рискува 10 години затвор. Така той облича униформата и отива на фронтовата линия в Украйна.

Случаят му е емблематичен за новия метод на набиране на бойци в Русия, написа изданието. При следствие на случаи, съветската полиция към този момент предлага на обвинените опция да бъдат освободени от всички обвинявания преди правосъдния развой, в случай че се съгласят да служат в армията в Украйна.

Този метод е следващата тактика на Кремъл в опит да обезпечи нужната бройка за войната без да прибягва до нова вълна на готовност. През септември 2022 година, когато съветският президент Владимир Путин подписа декрет за приканване на 300 000 души, мярката провокира всеобщо неодобрение, а стотици хиляди напуснаха страната, с цел да избегнат военната работа.

Оттогава Кремъл се пробва да убеди мъже да подпишат контракти с армията, като им предлага великодушни заплати. Успява да набере към 30 000-40 000 бойци месечно съгласно оценка на английското министерство на защитата. Въпреки огромните загуби, съветската войска в този момент е с 15% по-многобройна в сравнение с при началото на пълномащабното навлизане в Украйна през 2022 година

Според Александър Литвиненко, началник на националния съвет за сигурност и защита на Украйна, Русия е мобилизирала повече от 385 000 бойци предходната година.

По негови оценки сега към 50 000 съветски бойци са ситуирани през границата от съветската Белгородска област. В последните седмици Русия нападна нападателно И въпреки че към този момент наподобява, че задачата на Путин е лимитирана до основаване на буферна зона за отбрана на Белгород от украински офанзиви, бъдещи опити за завладяване на Харков не могат да бъдат изцяло изключени, счита Литвиненко.

Вместо нова мобилизационна вълна, Москва набира мъже като Журин.

Финансовите тласъци, които са вдигнали съветските военни заплати до невиждани равнища, играят най-голямата роля в убеждаването на мъже да се причислят.

Руски райони оферират разнообразни пакети, като еднократните бонуси при присъединение към армията могат да доближат над 10 000 евро, върху месечната заплата от 2000 до 2500 евро, което е към три пъти междинната заплата в Русия. Семействата на бойците също получават компенсации при съществени пострадвания или гибел.

Новата тактика идва откакто десетки хиляди наказани нарушители са изпратени на фронта с заричане за прошка при завръщане.

С този запас, който се изчерпва, управляващите през март одобриха закон, който насочва обвинени в наказателни каузи да получат сходна оферта. „ Има „ специфична военна интервенция “, нужна е работна мощ “, споделя съветският престъпен юрист Роман Кандауров. „ Затова следователите са получили задачата да обяснят на обвинените и обвинените техните права — и в действителност да ги набират за военна работа. "

Украйна също стартира да разрешава на някои пандизчии да служат, с цел да се оправи с сериозния дефицит на новобранци. Въпреки новите ограничения, обстановката за украинските войски — доста от които не са ротирани от началото на войната — евентуално няма да се усъвършенства скоро. Русия продължава да „ нападна с всички налични сили “, сподели Юрий Федоренко, пълководец на батальона за дронове „ Ахилес “ в източната Донецка област пред FInancial times предишния месец. „ Врагът има големи стопански, военно-индустриални и човешки запаси, “ обобщава той.

По думите му украинските войски към момента държат фронта, само че прибавя: „ Цената, която плащаме, е висока, доста висока. Губим най-хубавите си фрагменти. “

Литвиненко споделя, че Русия се е поучила от ранните си неточности във войната и в този момент е „ се върнала към руския боен метод “ на потребление на брутална мощ.

За Москва, с цел да резервира преимуществото си на бойното поле, обаче може скоро да се наложи да надвиши изобретателните си способи за набиране на личен състав, съгласно непосредствен до съветското военно управление.

„ Правителството може да се задържи на тази система за известно време “, споделя източникът, представен от Financial times, само че „ до края на тази година или началото на идната, нова вълна на частична готовност ще стане неизбежна. “

Според него, до момента в който Кремъл заобикаля друга мобилизационна вълна, забележителна съветска атака няма да се реализира това лято.

Някои райони в Русия към този момент се борят да изпълнят квотите за набиране на личен състав. Така да вземем за пример сибирският град Красноярск изпраща на фронта главно „ алкохолици, бездомници, насилници и наказани “ на войната.

Григорий Свердлин, създател на план, който оказва помощ на руснаци да избегнат военната работа, споделя, че има очевиден дефицит на бойци и че градовете слагат големи билбордове, които популяризират високите заплати, който новобранците ще получат.

Правителството също по този начин прибягва до насилствени способи, сподели Свердлин, в това число доста увеличение на санкциите за неспазване на повиквателните в наборните служби.

През есента се чака да проработи и дигитален указател за наборна работа, който ще забрани на мъжете да напущат страната. Той ще размени по-тромавата пощенска система за приканване. „ Те запълват пропастта по всевъзможен метод “, сподели Свердлин, добавяйки, че втора вълна на готовност е „ неизбежна “ тази година. „ Въпросът е единствено по кое време. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР