Божият инфлуенсър - роден в Лондон тийнейджър, който разпространява учението

...
Божият инфлуенсър - роден в Лондон тийнейджър, който разпространява учението
Коментари Харесай

Кой е Божият инфлуенсър - първият милениал, който скоро ще бъде канонизиран

" Божият инфлуенсър " - роден в Лондон младеж, който популяризира учението на Католическата черква в интернет, скоро ще стане светец.

Карло Акутис умира през 2006 година на 15-годишна възраст. Очаква се той да бъде първият канонизиран милениал - човек, роден при започване на 80-те до края на 90-те години на ХХ век.

Това се случва, откакто папа Франциск му приписа второ знамение. То е обвързвано с изцелението на студент от университета във Флоренция, който имал кръвоизлив в мозъка след контузия на главата.

Акутис беше разгласен за благословен - първата стъпка към оповестяването му за светец - през 2020 година, откакто му беше приписано първото знамение - излекуването на бразилско дете от вродено заболяване, засягащо панкреаса му.

Все още не е известно по кое време тъкмо ще бъде канонизиран.

Карло Акутис умира в Монца, Италия, след сложена диагноза левкемия.

Тялото му е преместено в дребното градче Асизи година след гибелта му и сега е изложено дружно с други реликви, свързани с него.

Освен че създава уеб страници за своята енория и учебно заведение, той става прочут и с това, че директно преди гибелта си основава уеб страница, в който се пробва да документира всяко записано евхаристийно знамение.

Прозвището на Акутис - " Божият инфлуенсър " - му е приписано след гибелта му точно поради тази му активност.

Животът му се помни и в Обединеното кралство, където през 2020 година архиепископът на Бирмингам учредява енория на блажения Карло Акутис, включваща църкви в Улвърхемптън и Уомбърн.

Статуя на бъдещия светец има и в Карфинската пещера - римокатолическо светилище в Матуел, оповестява BBC.

Чудесата нормално се правят оценка в продължение на месеци, като човек може да бъде разгласен за светец единствено в случай че има две такива.

За да се счете нещо за знамение, нормално се изисква деяние, което е оттатък вероятното в природата - да вземем за пример ненадейно излекуване на човек, за който се счита, че е покрай гибелта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР