Германия подкрепя идеята за преразглеждането и премахването на някои данъчни

...
Германия подкрепя идеята за преразглеждането и премахването на някои данъчни
Коментари Харесай

Германия иска преразглеждане на данъчни облекчения, които са в полза на Shein и Temu

Германия поддържа концепцията за преразглеждането и премахването на някои данъчни облекчения, от които се възползват онлайн търговци на дребно като Shein и Temu. Това излиза наяве от изявление на немския министър на финансите Кристиан Линдер.

Той даде сигнал, че страната му е подготвена да поддържа премахването на някои европейски данъчни облекчения по отношение на предложение на Европейската комисия за " адаптиране на европейското митническо законодателство към провокациите на електронната търговия ".

Тези данъчни облекчения са от решаващо значение за компании като Shein и Temu, защото им разрешават да продават облекла, аксесоари и други продукти с огромни отстъпки спрямо съперниците им на европейския пазар. Критиците на Shein и Temu в Съединени американски щати към този момент се оплакаха, че те употребяват освобождението от налог върху вноса там, с цел да подбиват цените на съперниците си и да заобикалят митническите инспекции на продуктите си.

Двете компании употребяват сходни практики в целия свят, като оферират на клиентите си рокли за по 8 евро или смарт часовници на доста ниски цени. Съгласно настоящите разпореждания на Европейски Съюз стоките, закупени онлайн от страна отвън Европейски Съюз, не подлежат на облагане с мита, в случай че цената им е под 150 евро.

Точно от това предписание се възползват огромните китайските онлайн търговци. Затова в Европейски Съюз сега се водят полемики за премахването на това ограничаване като част от по-общ план за митническа промяна, препоръчан от Европейска комисия през май 2023 година

Запитан от Reuters за възможното унищожаване на ограничаването от страна на Европейски Съюз, Shein показва:

" Противно на някои публикувани неправилни схващания, ние поддържаме налични цени с помощта на нашия софтуерен бизнес модел по поръчка и гъвкава верига за доставки. "

Неговият главен съперник Temu също отхвърля, че огромните му продажби и напредък на пазара се дължат на политиката за безмитна търговия.

" Основните фактори, които стоят зад бързото ни разгръщане и приемане на пазара, са успеваемостта на веригата за доставки и оперативните умения, които сме култивирали през годините ", съобщи представител на компанията.

Според индустриалната асоциация Ecommerce Europe, в която членуват колоси Amazon и eBay, премахването на безмитната граница ще усили напрежението и може да докара до ответни ограничения от страна на основни търговски сътрудници като Съединени американски щати.

Европейският парламент утвърди законопроекта за митническа промяна при авансово гласоподаване през март, само че законопроектът ще бъде обсъждан в допълнение след европейските избори при започване на юни, когато ще има нов парламент.

През последните няколко месеца и двете предприятия бяха подложени на рецензии за редица неща. Неотдавна Temu беше упрекната в манипулативни практики от 17 компании от Европейски Съюз, които твърдяха, че компанията не прави задоволително, с цел да отбрани потребителите си, и не съблюдава някои от разпоредбите на европейския пазар по отношение на конкурентността и прозрачността.

Междувременно във Франция националните законодатели започнаха работа по законопроект за налагане на по-големи наказания върху продуктите на бързата мода, както и възбрана на рекламите за такива артикули. Законът още веднъж таргетира задграничните търговски снабдители като Shein и Temu.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР