Българската актриса Мария Бакалова стана популярна в САЩ с ролята

...
Българската актриса Мария Бакалова стана популярна в САЩ с ролята
Коментари Харесай

Пътят до Холивуд на Мария Бакалова

Българската актриса Мария Бакалова стана известна в Съединени американски щати с ролята на дъщерята на Борат в дълго чаканото продължение „ Борат 2 “ на комика Саша Бара Коен.

Ето и няколко забавни обстоятелства за нея:

Роден град и детство

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 година в град Бургас. От дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Панчо Владигеров “ в Бургас.

Пълна отличничка

Мария Бакалова е цялостна отличничка, описвана като любознателно и извънредно надарено дете. След абитуриентския си бал кандидатства в НАТФИЗ, където е призната в класа на проф. Иван Добчев.
 Пътят до Холивуд на Мария Бакалова

Актьорски изяви

24-годишната Мария Бакалова взе участие в няколко филми преди огромния си дебют в „ Борат 2”. Сред тях са българските „ Трансгресия”, „ XIIa”, и „ Бащата”. Тя играе и една от основните функции в " Като за последно ". Снимала се е и в няколко епизода на уеб сериала „ Типично”.

Пробив в Холивуд

Бургаската актриса е определена за ролята си на дъщерята на Борат – Тутар Сагдиев – на извънредно тежък кастинг, на който се включват над 600 актриси. Избрана е персонално от Саша Барон Коен – продуцентът и основен артист в продукцията.
 Пътят до Холивуд на Мария Бакалова

Шоуто на Джими Кимъл

След присъединяване си във кино лентата „ Борат “, Мария Бакалова и Саша Барон Коен са посетители в шоуто на Джими Кимъл, където промотират кино лентата. Българската актриса изненада всички, като помоли водещия на български език да си събуе панталона. В отговор освен Кимъл, само че и Коен остават по долно долни дрехи, а по-късно - без обувки.
 Пътят до Холивуд на Мария Бакалова

Отличия и самопризнания

Само няколко седмици след излъчването на „ Борат “ Мария Бакалова оглавява класацията за най-популярни артисти в света на IMDB, определяща се от милионите консуматори на кино уеб страницата. Това е казус, защото откогато съществува платформата за първи път името на български артист стои на върха за звездния лист.

Националния съвет на кинокритиците в Съединени американски щати присъди премията за най-хубава поддържаща роля на Мария Бакалова за присъединяване ѝ във кино лентата „ Борат “.

За ролята си във кино лентата " Трансгресия " тя печели премия за най-хубава актриса на фестивала в Торонто през 2018 година



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР