Американският производител на полупроводници ON Semiconductor Corp. (Onsemi) планира да

...
Американският производител на полупроводници ON Semiconductor Corp. (Onsemi) планира да
Коментари Харесай

Onsemi ще построи завод за чипове в Чехия за 2 млрд. долара

Американският производител на полупроводници ON Semiconductor Corp. (Onsemi) възнамерява да построи цех за чипове в Чешката република , се споделя в изказване на компанията.

Инвестициите в плана, в който ще се създават полупроводници от силициев карбид, ще доближат до 2 милиарда $ (44 милиарда чешки крони). Тези чипове са по-устойчиви и енергийно ефикасни от обичайните чипове и стартират да се търсят от ден на ден в области като електрическите автомобили и центровете за данни.

Onsemi към този момент създава силициеви и силициево-карбидни пластини в Чешката република (повече от 3 милиона единици годишно) и също по този начин отглежда силициеви кристали.

След завършването на новото оборудване приносът на компанията към Брутният вътрешен продукт на Чешката република ще бъде над 270 млн. $ , се споделя в известието за пресата.

Пазарната стойност на ON Semiconductor е към 30,4 милиарда $. От началото на тази година тя е спаднала с повече от 15%, до момента в който борсовият показател Nasdaq Composite се е повишил с 19%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР