Българките се наложиха над Доминиканската републикаБългарският национален отбор постигна победа

...
Българките се наложиха над Доминиканската републикаБългарският национален отбор постигна победа
Коментари Харесай

Българските волейболистки започнаха с победа турнира от Лигата на нациите

Българките се постановиха над Доминиканската република

Българският народен тим реализира победа в първата си среща от Лигата на нациите по волейбол за дами в София. Българките, водени от Лоренцо Мичели, се постановиха с безапелационното 3:0 (25:15, 25:13, 25:21) над Доминиканската република, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лора Китипова, Мирослава Паскова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Нася Димитрова, Мира Тодорова и либерото Жана Тодорова не оставиха никакви шансове за съперника.

След първичните разигравания българките поведоха с 11:4 и 20:8, с цел да приключат частта при 25:15.

Във втория гейм превъзходството на българския отбор беше още по-осезаемо. Стигна се до 14:5 и крайното 25:13, което значително пречупи съпротивата на Доминиканската република.

В третата част българките позволиха повече неточности и това разреши на Доминиканската република да не изостане доста в резултата. От 10:5 за България се стигна до 20:19 за водения от Лоренцо Мичели състав, само че мощните отигравания в офанзива бяха задоволителни за третия български триумф в Лигата на нациите, пристигнал по-късно повече от един час игра.

Мария Йорданова, която с технично нахлуване осъществя последната точка в срещата, игра извънредно мощно за България и стана най-резултатна с 22 точки. Нася Димитрова и Мирослава Паскова прибавиха по още 10 точки.

За Доминиканската република с 10 точки приключи Гаила Гонсалес.

Следващата среща на България е в петък против Бразилия. Българките заемат 12-то място в класирането досега с три победи и шест провали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР