Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри осем

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри осем
Коментари Харесай

Етериум ETF вече са одобрени, но кога ще могат да се търгуват?

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) утвърди осем спот Етериум ETF с обща заповед, в това число оферти от BlackRock, Fidelity и Grayscale.

Въпреки това, преди тези артикули да стартират да се търгуват, техните регистрационни заявки S-1 би трябвало да влязат в действие.

За разлика от процеса на утвърждение на Биткойн ETF, при който тези формуляри бяха готови авансово, SEC се ангажира с емитентите на Етериум ETF едвам при започване на тази седмица. Това закъснение в връзката породи спекулации за евентуални политически фактори, които играят роля. Въпреки че емитентите бързо пригодиха 19b-4 формулярите преди крайния период за ETF на VanEck, напредъкът по S-1 формулярите остава нерешителен.

Според източници, осведомени с процеса, разрешаването на всевъзможни проблеми с S-1 може да отнеме седмици, според от реакцията на SEC. Вследствие на това полемиките сред тържищата и емитентите по отношение на стартирането на ETF към момента не са почнали.

Експертите от сектора, в това число ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас, чакат под напрежение интервал, като периодите за стартиране на ETF зависят от напредъка на S-1 формулярите. Galaxy Digital предвижда евентуално листване на спот ETF за Етериум на тържищата през юли или август, отбелязвайки относително по-високия им рисков профил в съпоставяне със спот ETF за Биткойн.

С днешното утвърждение се чака SEC да даде противоположна информация на емитентите по отношение на техните S-1 формуляри. Едва след приключването на този развой и готовността на тържищата може да стартира търговията.

Ето за какво, макар че утвърждението значи значим стадий, действителната търговия с ETH ETF може да не стартира до няколко седмици, според от регулаторните и оперативните съображения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР