Хиляди пловдивчани се стекоха на Главната, за да отпразнуват 70-годишнината

...
Хиляди пловдивчани се стекоха на Главната, за да отпразнуват 70-годишнината
Коментари Харесай

Бляскав концерт с Васко Василев и шествие за 70 години Пловдивска Опера

Хиляди пловдивчани се стекоха на Главната, с цел да отпразнуват 70-годишнината на Операта. Празникът стартира на стълбите на Каменица, където дребните ученици на госпожа Опера изнесоха спектакъла „ Бибиди- бобиди-буу “. В същото време до Римския стадион се събираха, облечени в театралните си костюми, артистите от най-голямата натрупа под тепетата, за охолно празнично шествие по Главната улица.
Прочетете още
Когато стигната до стълбите на Каменица, най-отпред на колоната застанаха най-малките, които брояха до няколко пъти до 70, с цел да напомнят достолепната възраст на музикалната институция. Те стигнаха до пространството над ул. „ Гладстон “, където бе планувано същинското честване.

Още преди самата сцена се беше извила голяма опашка. Оказа се, че поради специфичната празнична отстъпка от 50% стойност на билетите, която пловдивската опера направи като жест към публиката си, стотици пловдивчани се подредиха търпеливо, с цел да изчакат реда си.

Бляскавата солистка на Операта Вера Гиргинова под диригентсвото на маестро Диан Чобанов изпя песента женския вокал на „ Barcelona “, до момента в който на видео зад нея вървеше клипа с велия Фреди Меркюри. След това на диригентския пулт застана Якопо Сипари ди Пескасероли, а солистите Вера Гиргинова и Евгения Ралчева изпяха Болеро на Елена и арията " Casta Diva "  на Норма. Концертът продължи с осъществяване на оркестъра Танц със саби на Арам Хачатурян. След това празникът продължи със „ Se tu fossi nei miei occhi “, изпълнена от новата звезда от трупата на операта Мария Анастасова и любимеца на публиката Марк Фаулър. Те получиха бурни овации, само че още по-шумно стана, когато оркестрантите започнаха да подгряват появяването на Васко Василев. След няколкоминутни плаузи от публиката, първа на сцената излезе Памела Никълсън (клавири), а по-късно и самият Васко.

Оказа се, че това е първата площадна изява на цигуларя от повече от 20 години и той е направил голям жест към феновете си в Пловдив, тъй като преди часове е кацнал от Виена, а след концерта лети за Токио. Това на процедура е бил единственият вероятен ден, с цел да се осъществя грандиозният му концерт в Пловдивската опера.

Той извърши творби от Сарасате, Енио Мориконе, Брамз, Пацола, Бах.

Поне 2500 фенове го приветстваха във екстаз, а за тяхна наслада още с появяването си на сцената той се обърна с думите „ Густо, майна, Филибето! “



 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР