България записа още един голям успех в силния международен турнир

...
България записа още един голям успех в силния международен турнир
Коментари Харесай

Български триумф в двойковия турнир при девойките на Bulgaria cup

България записа още един огромен триумф в мощния интернационален шампионат по тенис за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup, който е от Първа категория на ТенисЕвропа. При девойките победиха поставените под №1 в главната скица Сара Илиев (Франция) и Анастасия-Александра Николова (България). На финала те обърнаха Алиса Барановска (Украйна)/Юлия Герман (Молдова) с 2-6 3-6 10-8. Призьорките получиха своите красиви оценки от известните и обичани водещи на утринния блок на Дарик радио Михаил Дюзев и Иво Райчев, които са и огромни другари на тениса.

“Това са най-красивите титли, които сме получавали. Заради шампионатите постоянно упражняваме в чужбина и постоянно участваме в интернационалните шампионати отвън нашата татковина. Златните рози ще ни припомнят за България. Много се гордеем с този мощен шампионат, който е мотивация да упражняваме и да се връщаме постоянно в страната си ", обявиха след награждаването шампионките Сара Илиев и Анастасия-Александра Николова.

Сара се състезава за Франция, живее в Страсбург, само че нейните родители са били професионални спортисти в баскетбола и футбола.

Двете финалистки Герман и Барановска също поздравиха Българската федерация по тенис и всички уредници и сътрудници за прелестния шампионат.

Алистър Уеър от Англия - родител на Феникс Уеър, похвали шампионата за чудесната организация и благодари за топлото гостолюбие. “Това е един прелестен народен тенис център, на който му подхожда да бъде хазаин на шампионат от подобен висок сан. Синът ми е №1 при 13-годишните в Англия и през идната година наложително ще се върнем в София. С този шампионат федерацията по тенис направи огромна реклама на вашата държава”, съобщи Уеър.

Припомняме, че двойковият шампионат при юношите бе извоюван от Адриано Дженев и Илиян Радулов. Радулов може да дублира своя триумф, като на следващия ден той ще излезе на финала против №1 в интернационалната класация и в шампионата Ярослав Демин от Русия.

В шампионата вземат участие двете ни национални обединения до 14 година по програмата “Новите шампиони”. Отбор “А” - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и тим “Б” - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов. Финалите са в неделя от 9,30 часа.

Bulgaria Cup се провежда от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни семейства на влиятелния шампионат от най-високо равнище с помощта на поддръжката на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР