Елвира Краснобаева спечели медал от бронз, а Стилияна Николова завърши

...
Елвира Краснобаева спечели медал от бронз, а Стилияна Николова завърши
Коментари Харесай

Бронз за Краснобаева на лента, за Калейн – на бухалки

Елвира Краснобаева завоюва орден от бронз, а Стилияна Николова приключи четвърта на финала на лента. С бронз се окичи и Боряна Калейн на бухалки. По-рано през днешния ден.

Краснобаева, която е дебютантка на подобен конгрес, получи за осъществяването си 33.700 точки. Николова пък беше оценена с 33.500 точки. Николова завършва шампионата с три оценки – злато в многобоя и отборно, както и сребро на обръч.

Златен орден на обръч взе Даря Варфоломеев с 34.400, а втора е София Рафаели.

Калейн завоюва бронзов орден на финала на бухалки, откакто позволи неправилност в края на осъществяването си. Тя беше оценена с 32.900 точки. За нея това е трето отличие след златото на обръч и в отборната конкуренция при дамите.

Краснобаева направи съществени неточности с излизане на апарат отвън килима и се класира седма в този край с 30.900 точки.

Европейска шампионка на бухалки стана Даниела Муниц (Израел) с 33.400 точки. В тора се подреди Лиляна Левинска (Полша) с 32.950 точки. Тя взе първо отличие в кариерата си от състезание на Стария континент.

Президентът на България Румен Радев е в зала „ Ласло Пап “ за финалите при дамите, с цел да поддържа българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан). Там е и кметът на София Васил Терзиев.

По-късно през днешния ден са финалите при ансамблите на пет обръча и три ленти/две топки с присъединяване на абсолютния европейски първенец България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР