Боряна Калейн спечели титлата на финала на обръч на 40-о

...
Боряна Калейн спечели титлата на финала на обръч на 40-о
Коментари Харесай

Боряна Калейн пред БНТ: Доволна съм, но имам още върху какво да работя

Боряна Калейн завоюва купата на финала на обръч на 40-о европейско състезание по художествена гимнастика. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 изигра чудесно композицията си и получи оценка от 35.250 точки. За нея това е второ злато по-късно в отборната конкуренция при дамите. Пред Българска национална телевизия Калейн разяснява представянето си в Будапеща.

„ Доволна съм от елементи от моето европейско състезание. Имам още върху какво да работя, само че пък имаме два месеца, тъй че ще се съсредоточвам напълно върху това да се модернизирам “, разяснява Калейн.

Относно цялостното си показване на еврофиналите в Будапеща, гимнастиката сподели следното:

„ Допуснах някои неточности, за които, в полза на истината, доста ме е гняв. Но, в последна сметка, това е съревнование, случва се, всеки може да сгреши. Аз просто би трябвало да си направя един доста прекрасен разбор и дружно с треньорите да обсъдим от тук нататък по какъв начин да продължи моята подготовка “, показа Калейн.

Европейското състезание се явява като генерална подготовка преди Олимпийските игри. Калейн сподели, че на този стадий не знае дали ще прави промени в съчетанията.

„ Още не сме говорили. Аз не считам, че има потребност от промени, а по-скоро да се акцентира на изчистването и да покажа на терена това, което упражнявам. На някои от съчетанията не съумях да го направя “, сподели Калейн.

Относно оценката си на обръч от през днешния ден, Калейн показа следното:

„ Имаше неща, които не изпълних доста чисто. Съдиите се стараят да бъдат оптимално правилни при оценяването на всички гимнастички и няма по какъв начин да пропуснат тези неща, които за феновете остават незабелязани. В последна сметка това е добре за нас, тъй като виждаме действително кои неща по какъв начин се зачитат “, сподели националната състезателка.

Тя разяснява и другарството си със Стилияна Николова.

„ Стили е един прелестен човек, който ми е и доста непосредствен другар. Благодарна съм, че с нея дружно изградихме това другарство ”, сподели Калейн.

Калейн показа също, че сега е напълно съсредоточена върху подготовката си за идните олимпийски игри. Тя разкри, че няма да има отмора, защото остава „ доста малко време до Игрите в Париж “.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР