Боряна Калейн спечели бронзов медал на финала на бухалки на

...
Боряна Калейн спечели бронзов медал на финала на бухалки на
Коментари Харесай

Бронзов медал за Боряна Калейн, седмо място за Елвира Краснобаева на финала на бухалки в Будапеща

Боряна Калейн завоюва бронзов орден на финала на бухалки на 40-о европейско състезание по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Калейн позволи неправилност в края на осъществяването си и беше оценена с 32.900 точки, от които 16.6 за компликация, 8.000 за осъществяване и 8.300 за артистичност. За нея това е трето отличие след златото на обръч и в отборната конкуренция при дамите.

Дебютантката Елвира Краснобаева направи съществени неточности с излизане на апарат отвън килима и се класира седма в този край с 30.900 точки (16.0, 7.350, 7.850, 0.300).

Европейска шампионка на бухалки стана Даниела Муниц (Израел) с 33.400 точки, а втора се подреди Лиляна Левинска (Полша) с 32.950 точки, която завоюва първо отличие в кариерата си от състезание на Стария континент.

Президентът на България Румен Радев е в зала " Ласло Пап " за финалите при дамите, с цел да поддържа българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан).

България има осем медала от шампионата досега - четири златни, два сребърни и два бронзови.

По рано през днешния ден на обръч Боряна Николова завоюва златото, а Стилияна Николова взе сребърното отличие. На топка Николова се подреди пета.

По-късно през днешния ден са финалите на лента при дамите, както и при ансамблите на пет обръча и три ленти/две топки с българско присъединяване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР