Най-добрата българска фехтовачка Илиана Илиева и нейният треньор Ивайло Воденов

...
Най-добрата българска фехтовачка Илиана Илиева и нейният треньор Ивайло Воденов
Коментари Харесай

Йоана Илиева пред БНТ: Няма нищо по хубаво от това, да чуя химна

Най-добрата българска фехтовачка Илиана Илиева и нейният треньор Ивайло Воденов гостуваха в студиото на предаването " Арена спорт ".

Българката завоюва квота за Олимпийските игри в Париж, която съгласно нейния треньор е било предстояща.

" Още не мога да осмисля извоюваната квота, тъй като непрекъснато пътуваме. Календарът бе натоварен след квалификацията. Процесът за подготовка бе дълъг. Психологическият фактор е доста значим. На огромна скорост предвиждаме ходове на съперника. Физическата форма е доста значимо, само че на топ равнище всички я имат. Там към този момент играе психическата ", показа състезателката.

" Бяхме готови за този триумф. Преди половин година взе и орден от международно състезание. Това за мен е даже още по-голям триумф. Въпрос на време бе да се класира за Олимпиадата. Регламентът попречи да се класира и по-рано ", добави Ивайло Воденов.

Нейният ментор отличи най-важните й качества.

" Ще се опитаме да сме сред любимците. Отличава я това, че няма боязън. Тя влиза храбро във всеки дуел ", добави треньорът.

" Искам да представям моята татковина. Няма нищо по-хубаво от това, да чуя химна. Освен Париж, желаеме да отидем и в Лос Анджелис с тим. Отборът ни бе подготвен за Олимпиада. Смятам, че идващият цикъл ще бъде нашия - отборно и самостоятелно. 90% от триумфите ми се дължат на моя треньор ", безапелационна е тя.

Можете да гледате цялото изявление във видеото .



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР