Австралия разследва визите на други чуждестранни тенисисти, след като задържа

...
Австралия разследва визите на други чуждестранни тенисисти, след като задържа
Коментари Харесай

Австралия разследва визите и на други тенисисти

Австралия проверява визите на други задгранични тенисисти, откакто задържа Новак Джокович поради спор по отношение на разпоредбите за имунизациите. Това съобщи BBC.

Световният номер едно при мъжете остава в хотел за мигранти в Мелбърн и е изправен пред депортиране, откакто в сряда му беше отказано влизане в страната. Той подаде незабавна тъжба в съда, която ще бъде прегледана в понеделник, седмица преди началото на Откритото състезание на Австралия.

В изявление министърът на вътрешните работи на Австралия Карън Андрюс съобщи, че има сведения за " някои лица, които не са изпълнили условията за влизане в страната и това би трябвало да се проверява ". Тя обаче не сподели какъв брой други спортисти са обект на следствие и кои са те.

Джокович, който е коментирал, че е срещу имунизирането, получи здравно позволение да взе участие в шампионата по неуточнени аргументи, макар че не е ваксиниран против ковид - решение, което разгневи доста австралийци.
 Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират
Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират

Сърбинът е откаран в хотел, където задържат мигранти

Освобождаването е било обещано от две самостоятелни медицински комисии, проведени от Тенис Австралия, организацията, която управлява Откритото състезание на Австралия, и от щата Виктория. Но в сряда чиновници на Австралийските гранични сили обявиха, че 34-годишният сръбски състезател " не е дал нужните доказателства " за изключението на летището в Мелбърн.

" Ако не е попълнил формулярите по подобаващ метод, тогава той приема суверенния потенциал на друга нация за смешка ", съобщи вицепремиерът на Австралия Барнаби Джойс. " Ако не е споделил истината, тогава индивидът, който е позволил неточност, е господин Джокович ".

Скандалът накара сръбския президент Александър Вучич да съобщи, че Джокович е жертва на " тормоз " и че цяла Сърбия го поддържа.

Все още не е ясно какъв брой дълго тенисистът ще остане в хотела за имигранти, който постоянно е подложен на критика поради неприятните условия.
 В Сърбия виждат Джокович като разпнат Христос, в Австралия - като богат човек, който не е над закона
В Сърбия виждат Джокович като разпнат Христос, в Австралия - като богат човек, който не е над закона

Надал: Ако си имунизиран, можеш да играеш, след толкоз гибел за 2 година, имунизацията е единственият метод да спрем тази пандемия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР