Президентът Румен Радев взе участие в откриването на офис в

...
Президентът Румен Радев взе участие в откриването на офис в
Коментари Харесай

Нашите ценности са нашият морален компас във времена на изпитания, заяви Радев в Рим

Президентът Румен Радев взе присъединяване в откриването на офис в Рим на Европейската организация за обществено право. Държавният глава е на двудневно посещаване във Ватикана и Италия. Утре водената от президента Радев делегация ще има визита при папа Франциск.



В Рим президентът Румен Радев взе участие в откриването на офис на Европейската организация за обществено право. Досега организацията е подкрепила над 200 просветителни и обучителни действия и е оказала помощ на демократични институции в над 70 страни. На церемонията участваха също президентите на Италия Серджо Матарела и на Гърция Катерина Сакеларопулу.



" Свободата, демокрацията и човешките права са най-висшите постижения на нашата цивилизация, за които генерации наред са вложили старания и всеотдайност. Тези права заслужават нашите непрекъснати старания, тъй като в днешно време на неустановеност, на растящи провокации и светкавични промени, точно нашите полезности, които ние би трябвало да пазиме всеки ден, са нашият честен компас, който би трябвало да следваме във времена на тествания ", съобщи Румен Радев - президент на Република България.

Президентът означи, че съвсем всеки спор за идните европейски избори се концентрира върху тематиката за " Зелената договорка ". Посочи, че всички желаеме да забележим Европа чиста и зелена допустимо най-скоро. Но съгласно него салдото сред тази амбициозна цел и положението на стопанските системи и обществените системи е доста нежен и би трябвало да се внимава със скоростта.





В Папския латерански университет, основан през 1773г, президентът Румен Радев участва на откриването на изложбата " Атон в рисунки и фотографии ".

Творбите в изложбата са направени по време на над 50 поклоннически визити до Света гора в продължение на 20 години. Изложбата е дело на художника Андрей Янев и професора по семиотика Мирослав Дачев. Президентът Румен Радев се поклони и пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на българското посолство в Рим и поздрави нашите сънародници по случай 24 май.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР