Последен работен за британския парламент. Утре той се разпуска заради

...
Последен работен за британския парламент. Утре той се разпуска заради
Коментари Харесай

Великобритания е в предизборна кампания преди предсрочния парламентарен вот

Последен работен за английския парламент. Утре той се разпуска поради предварителните избори, оповестени от премиера Риши Сунак - решение, което е определяно като прекомерно рисковано, тъй като вотът може да постави завършек на 14-годишното ръководство на консерваторите.

От през днешния ден Англия е в предизборна акция. Колкото и изненадващо, решението на Риши Сунак да разгласи предварителни избори на 4 юли, беше ненапълно предстоящо. От месеци Островът живееше в спекулации за предварителен избор.

" Сега е моментът Англия да избере бъдещето си, да реши дали желае да гради върху напредъка, който е реализиран или да рискува да се върне първоначално, без проект и без сигурност ", съобщи Риши Сунак, министър председател на Англия.

Увереността Сунак идва от триумфите на държавното управление през последните месеци. През април инфлацията в страната падна с 2,3%. Според статистиката Англия е постиганала най-високия си стопански растеж за последните години.

Социологическите изследвания, обаче, демонстрират, че гласоподавателите имат по-голямо доверие на лейбъристите. Лейбъристката партия изпреварва Консервативната с 20 пункта.

" Консерваторите пристигнаха на власт, когато бях на девет години. И от този момент възможностите аз или моите другари да си позволим къща изцяло се изпариха, изпариха се и възможностите да си позволим да имаме семейство. За първи път чувствам, че е допустима смяна ", споделя Райън Фогел, гражданин на Лондон.

На изоборите през 2019-та година консерваторите завоюваха 365 места в Народното събрание, а лейбъристите - 202. Според изчисленията на социолозите местата на торите в този момент могат да паднат до 155. Консерваторите на Риши Сунак имат малко повече от месец да преобърнат настройките на гласоподавателите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР