Авокадото, известно още като алигаторова круша, се превърна в новото

...
Авокадото, известно още като алигаторова круша, се превърна в новото
Коментари Харесай

Този зеленчук е новото зелено злато

Авокадото, известно още като алигаторова круша, се трансформира в новото злато в света поради високата си цена и голямото търсене. Това го трансформира и в рисков бизнес, в който съперниците се прецакват и даже се стига до смъртни случаи. 

Бизнесът с произвеждане на авокадо в Кения е толкоз печеливш, че проведени незаконни групировки към този момент стартират да нападат производителите. Това се дължи на обстоятелството, че реколтата единствено от едно дърво се прави оценка на към 600 $, и може да стигне за възнаграждение на частното образование на възпитаник в гимназията за цяла година.
Ето за какво мъжете живеят по-кратко от дамите
Разводът, раздялата с половинката, и животът в самотност постоянно са аргументи за утежняване на здравето при мъжете и водят до нараснала смъртнос...
Прочети повече
С нарасналото търсене на плодове в Съединените щати и Европа, Кения изпревари Южна Африка като най-големият експортьор на авокадо в света. За да опазят реколтата, обаче, производителите не могат да разчитат на страната и сами се сплотяват, с цел да пазят „ зеленото злато “. Повечето хора работят в огромните ферми, само че имат по няколко дръвчета за лична приложимост. „ Цяла година се трудиш, само че реколтата, която ни изхранва цяла година, може да изчезне за няколко минути. Затова не лягаме да спим, дежурим към дървото, другояче ще страдаме от апетит много време “, споделя локален гражданин. 

Авокадото нормално се бере сред февруари и октомври в Кения, само че крадците даже не чакат плодовете за узреят. Според министерството на търговията, кенийските фермери са спечелили 132 милиона $ предходната година, като изнасят към 10% от събраните плодове.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР