Ползите за здравето, които дават тиквичките. Една порция нарязани тиквички

...
Ползите за здравето, които дават тиквичките. Една порция нарязани тиквички
Коментари Харесай

Ползите за здравето, които дават тиквичките

Ползите за здравето, които дават тиквичките. Една порция нарязани тиквички съдържа 21 калории, 1,5 грама протеин, по-малко от половин грам мазнини, 3,9 грама въглехидрати, в това число 1,24 грама фибри и към 3,1 грама захар.

Тиквичките имат доста хранителни изгоди за тялото 

Този зарзават поддържа здравето на сърцето, с помощта на наличието на фибри, калий, магнезий и витамин К. Освен това те съдържат пектин, който се свързва с холестерола в стомашно-чревния тракт, като го отделя от тялото през отделителната система.

Ползите за здравето, които дават тиквичките 24.05.24 05:30 Честите кошмари са симптом на рисково заболяване 24.05.24 05:11 10 най-прости тренировки, които улесняват изгарянето на мазнините по корема 24.05.24 04:10 Как да определите твърдостта на водата: обърнете внимание на тези знаци 24.05.24 03:10 10 ужасни заболявания, породени от цигарите 24.05.24 02:09

Приемът на фибри също може да способства за естествените равнища на кръвното налягане. Калият и магнезият са електролити, които също играят жизненоважна роля за естествения сърдечен темп. Витамин К е неразделна част от здравословното съсирване на кръвта.

Ползи за здравето от тиквичките

Тиквичките са богати на антиоксиданти, нужни за поддържане на имунното здраве. Те съдържат обилие от витамини А и С, както и голям брой растителни съединения, в това число полифеноли и каротеноиди. Всички те оказват помощ на тялото да понижи възпалението и да се бори със свободните радикали.

Свободните радикали са нестабилни молекули, които, натрупвайки се в огромни количества в тялото, могат да доведат до съвсем всяко хронично заболяване.

Тиквичките съдържат значими хранителни субстанции за здравето на очите

Лутеинът и зеаксантинът, които съдържат тиквичките се натрупват в ретината, помагайки за попречване на свързани с възрастта очни болести като катаракта и макулна недъгавост. Разтворимите фибри в състава на коментирания зарзават са потребни за здрави чревни бактерии. Високото наличие на вода в тиквичките ще подкрепи храносмилането, ще улесни усвояването на питателните субстанции.

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР