Правилно е да има правителство с политическо представителство – партиите

...
Правилно е да има правителство с политическо представителство – партиите
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Правилно е да има правителство с политическо представителство

„ Правилно е да има държавно управление с политическо посланичество – партиите да излъчат свои знакови лица за министри, а министър председателят – водачът на победилата групировка. В случая това е Бойко Борисов ”. Това съобщи в „ На фокус с Лора Крумова ” по NOVA някогашният евродепутат на ГЕРБ-СДС (2019-2023) Александър Йорданов. Той дефинира като „ следващата им неточност ” отводът на ПП-ДБ да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС.

 

„ Има нещо, което постоянно ме е тревожело в процеса, който назоваваме Преход. Това е, че основният му проблем не е решен – европейските приходи на хората. Стана по този начин, че хората в България имат по-ниски приходи от останали страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, които се причислиха към Европейски Съюз ”, уточни Йорданов. По думите му родната народна власт е предходна през доста турбуленции и проблеми.

„ Преходът завърши с приемането ни в Европейския съюз. Там не се одобряват страни, които не са минали към пазарна стопанска система. Ние живеем в следпреходен интервал, в който има действителни проблеми. Тях би трябвало да ги вземат решение политиците ”, счита някогашният евродепутат.

 

За всяка година, в която е бил евродепутат, той е написал книга с доклад по дни. В нея са вписани и всичките му изявления в пленарната зала в Брюксел. „ Бих желал новите евродепутати да не подценяват доста значимия за България проблем разширението на Европейския съюз и бъдещето на районен съд Македония ”, прикани Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР