Атаката към мен е нескопосана и с неверни твърдения. Това

...
Атаката към мен е нескопосана и с неверни твърдения. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Атаката срещу мен е нескопосана

Атаката към мен е нескопосана и с погрешни изказвания. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по отношение на обвиняванията към него и образуването на вероятно досъдебно произвеждане. По-рано тази седмица шефът на " Инса груп " Георги Самуилов разгласи, че е подложен на политическа принуда, откакто е изпратил сигнала за Василев.

„ До мен не е стигала информация за образуването на произвеждане. Аз научих за случая от Бойко Рашков към пет минути преди да научат и медиите. От това, което той ми сподели е, че се загатва среща от 5 януари на Петролната и газова асоциация, която аз съм бил управлявал. На 5-ти януари е имало среща в Министерски съвет с Кирил Петков, на която аз не съм участвал. Собственикът на „ Инса оил” Георги Самуилов също не е участвал на тази среща, там е бил неговият адвокат”, изясни той.

Василев посочи, че се е срещал със Самуилов един път по време на служебния кабинет.

„ Искаше да даде някаква информация, за това, че е бил притискан. На тази информация направихме дописка и тя си продължи по пътя. Последва сигнал до ДАНС, който те проверяват. Не знам какво е било установено”, сподели още министърът.

Василев разяснява още, че всеки може да подаде сигнал против всеки.

„ Очаквахме да има разнородни офанзиви, тази съответно е нескопосана. Подава се сигнал с обстоятелства, които доказуемо не са се случили”, посочи той.

По отношение на това по какъв начин България ще заплаща за съветския газ, Василев отсече: " В долари ".

Министърът уточни, че в договорите с е заложена клаузата, че заплащанията се правят в американската валута.

Очаквайте още детайлности!
ТЕМА преди 2 дни 6474 преди 1 месец 2964 преди 1 месец 7294
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР