ъществуващите системи за контрол на миграцията в Европейския съюз престанаха

...
ъществуващите системи за контрол на миграцията в Европейския съюз престанаха
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Миграционните системи в ЕС вече не работят

ъществуващите системи за надзор на миграцията в Европейския съюз престанаха да работят и незабавно се нуждаят от преструктуриране. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, говорейки на чуване по въпросите на миграцията в Европейския парламент, съобщи.

„ Миграционните системи в Европейски Съюз към този момент не работят, време е да го признаем” ,

сподели тя и прикани всички страни от Европейски Съюз да поддържат предложенията на Европейска комисия за преразглеждане на европейските правила за миграция.

Предложението е Европейски Съюз да се откаже от така наречен дъблинско съглашение, съгласно което страната от Европейски Съюз, в която даден човек е дошъл за първи път, би трябвало да дава отговор за приемането, настаняването или репатрирането му.

Европейската комисия предложи на 23 септември промяна, която да трансформира тази отговорност в обща европейска задача, като се включат всички страни от общността, в това число тези, ситуирани отвън главните миграционни пътища и по-специално страните от Източна Европа да одобряват мигранти от най-натоварените страни в Европейски Съюз – Гърция, Италия и Испания.

„ Всички страни от Европейски Съюз би трябвало да поддържат страните, които са подложени на мощен миграционен напън .

Европейският съюз би трябвало да остане на равнище в своите филантропични задължения”, сподели Фон дер Лайен.

Тя напомни, че Европейска комисия предлага още да се одобри на европейско равнище „ ясна система за даване на леговище и репатриране на лица, които нямат право на такова”. Освен това Европейска комисия предлага да се основат оптимални условия за легална миграция, тъй че хората, които идват законно в Европа да се усещат добре пристигнали.

Трябва да се работи „ със страни на генезис и пренос на мигранти”, т.е. страните от Централна и Северна Африка. Фон дер Лайен прикани за по-добри условия на живот в тези страни, „ тъй че хората да не напущат домовете си толкоз лесно”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР