Arteon е наистина авангарднo предложение в бизнес класа и еталон

...
Arteon е наистина авангарднo предложение в бизнес класа и еталон
Коментари Харесай

Най-мощните големи VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Arteon е в действителност авангарднo предложение в бизнес класа и пример във връзка с дизайна. През есента на 2020 година Gran turismo моделът в гамата на Volkswagen мина през съществено софтуерно обновяване, което бе съпроводено и от премиерата на втора версия с друг вид каросерия - новия Arteon Shooting Brake. Наскоро продуктовата палитра бе обогатена и от топверсиите Arteon R и Arteon R Shooting Brake, за които ще ви разкажем в този момент.

Със своите 235 кВт (320 к.с.), сега те са най-мощните коли в гамата на Arteon, проектирани от експертите на Volkswagen R – спортното отделение на марката Volkswagen. Двете нови версии на Arteon бележат и най-новия стадий в развиването на продуктовата гама R - в рамките единствено на шест месеца Volkswagen R пусна не един, а пет нови топмодела на главните моделни линии на компанията - Touareg R, Golf R, Tiguan R, Arteon R и Arteon R Shooting Brake. T-Roc R също се предлага на пазара от 2019 година.
 Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Ще припомнич, чепървия самостоятелен R модел - Golf R32 означи своя пазарен дебют още през лятото на 2002 година и през днешния ден изцяло справедливо се смята за същинска легенда. Сред общите черти на спортните флагмани са системата за непрекъснато двойно предаване, изключителното равнище на съоръжение и отличните функционални качества, които не постановат никакви взаимни отстъпки с комфорта и практичността при ежедневна приложимост.

Сега, Arteon R и Arteon R Shooting Brake са разполагаем за поръчка и у нас
Изключителни и в общоприетото си съоръжение. Arteon R и Arteon R Shooting Brake се оферират освен с богати благоприятни условия за самостоятелно оформление, само че и със доста уголемен общоприет пакет съоръжение. В допълнение към характерните за R моделите елементи, измежду спомагателни функционалности и системи са задните 3D LED светлини с динамични мигачи, хромираното покритие на корпусите на външните огледала (огледалото от страната на лидера е с функционалност за автоматизирано затъмняване), системата за автоматизирано ръководство на светлините Light Assist, вътрешната обшивка на тавана в титаново черно, педалите от четкана неръждаема стомана, сензорното ръководство на електромеханизма за отваряне и затваряне на капака на багажника (Easy Open & Close), адаптивното окачване DCC с функционалност за избор на профил на шофиране и системата за амбиентно вътрешно осветяване в 30 разнообразни цвята. Всички модели Arteon R са оборудвани общоприетоо с блок на контролните принадлежности Digital Cockpit Pro с 10,25-инчов пъстър TFT екран и специфична R графика, в това число емблема R), както и с навигационна система Discover Media с включени услуги Streaming & Internet.
Екстериор  Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Предна част в R жанр. Специалистите на Volkswagen R са се постарали да придадат самостоятелен темперамент както на дизайна, по този начин и оборудването в новите модели Arteon R. Типичен образец в тази тенденция е предната част с преливащия в радиаторната решетка похлупак на мотора, LED фаровете и разположените под тях и встрани дневни LED светлини с присъща светлинна графика, която прави R версиите също толкоз поразителни, колкото и всички други модели Arteon. Arteon R и Arteon R Shooting Brake са оборудвани общоприетоо със светлинна лайстна в предната решетка, която е част от дневните LED светлини и придава още по-ярък и запаметяващ се темперамент на външността на моделите.

Наред с това версиите с мощ 320 к.с. са оборудвани с неповторима предна престилка, чието оформление ги откроява измежду всички останали модели в продуктовата гама на Arteon - вместо хромирано покритие, напречните декоративни детайли са изпълнени в черен емайл, с цел да подчертаят атлетичния темперамент на R моделите. Двата странични въздушни отвора за спомагателния нагревател на мощния мотор са с хармониращо с това на спирачните апарати цветово оформление и допълват аеродинамично завършените детайли в черен емайл.
 Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Задна част с четири ауспухови тръби и дифузор. Двете R версии се открояват на фона на общоприетите модели и с оформлението на задната част, където преобладават четирите тръби с трапецовидно сечение на особено създадената за Arteon R изпускателна система, допълнена от завършения по нов метод аеродинамичен дифузор. Характерният състезателен тон на изпускателната система дава опция за смяна на интензивността благодарение на функционалността за избор на профил на шофиране.
Двигател EA888 evo4 плюс система за двойно предаване 4MOTION с функционалност R-Performance torque vectoring  Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Високотехнологично задвижване. Сърцевината на силовия тракт на новите модели Arteon R е разполагащият с оптималната мощ от 320 к.с. четирицилиндров турбодвигател със система за непосредствено впръскване на гориво (TSI) от серията EA888 evo4. Още от границата от 2000 об/мин извънредно пъргавият и впечатляващ като работни характерности 2.0-литров мотор изпраща внушителна двигателна сила в размер на 420 Нм към 7-степенната DSG трансмисия с два съединителя (модел DQ500), проектирана особено за въртящ миг с сходни високи стойности. При предпочитание или нужда, предавките на автоматизираната трансмисия могат да се сменят и ръчно от кормилото чрез новите, по-големи по мярка планки, чийто модернизиран дизайн ги прави изключително лесни за потребление на спортни трасета. От трансмисията с два съединителя въртящият миг се насочва към новоразработената система за двойно предаване 4MOTION с с функционалност R-Performance torque vectoring, която реализира селективен надзор на разпределението на въртящия миг сред колелата на задния мост - функционалност, известна като torque vectoring.
 Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

В съответния случай новата скица на задвижване разпределя тягата освен сред предния и задния мост, а и сред двете задни колела – гладко и непрестанно според от съответната обстановка. Като цяло към предния мост се насочва 50 до 100% от въртящия миг, а към задните колела отива сред 0 и 50% от тягата. Едновременно с това, до 100% от достигащия до задния мост въртящ миг може да бъде ориентиран целево към външното за завоя колело, с което доста се усъвършенства динамичността в държанието на автомобила в завой. За да контролира метода, по който тягата се разпределя сред задните колела, лидерът може да употребява включената в общоприетото съоръжение функционалност за избор на профил на шофиране.

При Arteon R и Arteon R Shooting Brake са налице четири профила - Comfort, Sport (стандартен профил в моделите R), Individual (може да бъде конфигуриран) и Race, който се предлага изключителна и единствено в моделите R на Volkswagen. Aдаптивно спортно окачване и спирачна система с 18-цолови дискове на предния мост, наред с високотехнологичния елемент водят до оптималната скорост 270 км/ч.
 Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Arteon R: смесен разход на гориво (WLTP): 9.3–8.9 л/100 км; комбинирани излъчвания на CO2 (WLTP): 210–201 г/км. Комбиниран разход на гориво (NEDC): 7.9–7.7 л/100 км; комбинирани излъчвания на CO2 (NEDC): 180–176 г/км; смесен клас на енергийна успеваемост: D-C.

Arteon R Shooting Brake: смесен разход на гориво (WLTP): 9.3–9.0 л/100 км; комбинирани излъчвания на CO2 (WLTP): 212–203 г/км. Комбиниран разход на гориво (NEDC): 7.9–7.7 л/100 км; комбинирани излъчвания на CO2 (NEDC): 181–177 г/км; смесен клас на енергийна успеваемост: D-C.
 Най-мощните огромни VW-та - новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР