Ароматите на любовта са познати повече с названието афродизиак. Повечето

...
Ароматите на любовта са познати повече с названието афродизиак. Повечето
Коментари Харесай

Кои са ароматите на любовта

Ароматите на любовта са познати повече с названието афродизиак. Повечето от тях са цветни аромати и са били употребявани още в антични времена за привличане на вниманието.

Ефектът на ароматите върху привличането сред хората

Доказан факт е, че структурата на етеричните масла въздейства върху психофизичните функционалности при индивида. Това става като ароматните афродизиаци проникват в носа и взаимодействат с обонятелните рецептори. Това води до поява на нервни импулси, усилващи се неведнъж от действието на прилежащи рецептори.

Общият краен подтик се предава на централната нервна система, обработва се от центъра на паметта, а моментът на предаване на импулса съответствува с прочувствената реакция на индивида от ароматното усещане.

Афродизиаците облекчават психо-емоционалния стрес, дискомфорта, задействат кръвообращението и това ускорява желанието за непосредственост. Влиянието върху душeвността на индивида е позитивно. Те отстраняват уплахите и комплексите, разтоварват душeвността на подсъзнателно равнище. Затова в ароматерапията са включени всички аромати, които са афродизиак и подтикват избрани стремежи. Ето главните от тях.

Розата е мирис на любовта

 Кои са ароматите на любовта Снимка: manfredrichter / pixabay.com

Уханието на розата е същински парфюм на любовта. Розовото масло и розовата вода съдържат съединението фенилетиламин, което се създава и при първите любовни трепети. Сладкото благоухание на роза отпуска сетивата и настройва тялото за приятни преживявания.

Иланг-иланг за обич

Това е женски мирис, извънредно мощен афродизиак. Действието на аромата на иланг-иланг изпраща импулси към централната нервна система, където се създава ендорфина, пораждащ еуфория.

Жасмин

Ароматът на жасмин има специфична мощ, а есенцията от него и се смята за една от най-скъпите есенции, тъй като за 1 литър от нея е нужно да се обработят 10 милиона цветя. Идеален е за привличане, тъй като успокоява, отстранява тъгата, лишава напрежението и основава чувство за възбуденост и еуфория.

Сандалово дърво

Този мирис се счета на мъжки. Той е надълбоко сетивен и съвършено си хармонира с телесната миризма. При потребление от дами основава чувство за смелост и неспокойствие.

Нероли мирише на обич

 Кои са ароматите на любовта

Ароматът на маслото на горчивия портокал е известно като нероли. Свързва се със слънцето и Средиземноморието и е мощен антидепресант, който успокоява и обезврежда умората. Маслото от нероли, съчетано с масло от жожоба, е идеалният масажен крем.

Пачули е любовен мирис

Това е топъл мирис, прочут като един от най-силните патогени. Той усъвършенства силата на мъжете и чувствеността на дамите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР