Анкетата на Toluna касае отношението към потребителските данниГолеми технологични компании

...
Анкетата на Toluna касае отношението към потребителските данниГолеми технологични компании
Коментари Харесай

Проучване разкри кои ИТ компании губят доверие

Анкетата на Toluna касае отношението към потребителските данни

Големи софтуерни компании губят доверие измежду потребителите, когато стана въпрос за боравенето с персонални данни (източник: CC0 Public Domain)

Изследване на анализаторите от Toluna разкри трендове в доверието към известните софтуерни компании. Анкетирани са 1000 консуматори, които е трябвало да отговорят на два въпроса: н а коя компания имат вяра повече и на коя по-малко, когато става въпрос за персоналните им данни.

Най-ниско е доверието към Фейсбук, сочат резултатите от анкетата. Близо 40% от интервюираните признават, че имат минимум доверие на обществената мрежа във връзка с персоналните данни. Това е предстоящо, поради серията от кавги с приключване на данни, които сполетяха Фейсбук в последно време.
още по тематиката
Самите чиновници на Фейсбук също са недоволни от своя шеф. През ноември 2018 година Уолстрийт Джърнъл заяви, че единствено 52% от личния състав на компанията прави оценка положително нейното бъдеще, до момента в който година по-рано този индикатор беше 84%.

В тройката на софтуерните компании, на които хората имат вяра минимум, когато става въпрос за персонални данни, попадат още обществената мрежа Twitter и онлайн търговеца Amazon. По към 8% от интервюираните имат вяра минимум на тези две компании за боравенето с персоналните им данни.

Въпреки това обаче Amazon остава водеща във връзка с доверието – 27,4% от потребителите имат най-голямо доверие за данните си на онлайн търговеца. Следват Apple с 12,2% по същия индикатор, Гугъл с 11,2% и Microsoft с 11%. За съпоставяне, единствено 3,8% имат вяра на Фейсбук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР